Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

68 ζευγάρια παντρεύτηκαν με έθιμα της Δυναστείας Χαν

Στην πόλη Foshan της Guangdong της Νότιας Κίνας έγινε ομαδικός γάμος 68 ζευγαριών (φωτό), όμοιος με αυτούς της εποχή της Δυναστείας Χαν.

Η δυναστεία Χαν(206 ΠΚΕ–220), ήταν η δεύτερη αυτοκρατορική δυναστεία της Κίνας, μετά τη δυναστεία Τσιν. Ιδρύθηκε από τον αγρότη ηγέτη των ανταρτών Λίου Μπανγκ, ο οποίος στέφθηκε αυτοκράτορας με το όνομα Καοτσού. Εκτός από την επεκτατική πολιτική των Χαν, άλλα βασικά χαρακτηριστικά της περιόδου υπήρξαν η ανάπτυξη μιας οικονομίας που βασιζόταν στην αγροτική παραγωγή και η επικράτηση του Κομφουκιανισμού έναντι των άλλων φιλοσοφικών σχολών.

Το ενδιαφέρον είναι πως η τελετή έγινε με παραδοσιακό τρόπο, όπως γινόταν πριν 1.800 χρόνια- φυσικά χωρίς παρουσία τηλεοπτικής κάμερας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα ζευγάρια κάθονται ο ένας απέναντι του άλλου, τρώνε τα ίδια εδέσματα και πίνουν το ίδιο κρασί. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, τα ποτήρια του κρασιού είναι δεμένα μεταξύ τους με ένα σχοινί, σύμβολο της δεσμευμένης ψυχής των νεονύμφων.

Ακόμα και οι προσκεκλημένοι φορούν παλιά κοστούμια εποχής και φυσικά στη διάρκεια της τελετής παίζουν παραδοσιακά μουσικά όργανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: