Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιοί έχουν γενέθλια 17 Σεπτεμβρίου;

Σήμερα γιορτάζει τα γενέθλια της η Μαρί Σαντάλ, που σβήνει 43 κεράκια στην τούρτα της. Την ίδια μέρα γεννήθηκε και ο γιός της Οδυσσές- Περικλής- Αλέξανδρος, που σβήνει 7 κεράκια. Είναι μέλος της Ελληνικής πρωην βασιλικής οικογένειας μέσω του γάμου της με τον τέως διάδοχο της Ελλάδας Παύλο και πρίγκιπα της Δανίας. Εργάζεται ως συγγραφέας, εικονογράφος για παιδιά και σχεδιαστής ενδυμάτων.

Σαν σήμερα γεννήθηκαν...


1971: το διάσημο μοντέλο Αντριάνα Σκλεναρίκοβα (φωτό), σύζυγος του πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Κριστιάν Καρεμπέ.

1973: η τραγουδίστρια της ποπ, Αναστάζια. Eίναι μια από τις πιο δυνατές και ιδιαίτερες φωνές της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Όταν η διεθνής επιτυχημένη τραγουδίστρια Anastasia ενδιαφέρθηκε να υποβληθεί σε μείωση στήθους, για να μειώσει τον πόνο της πλάτης της το 2003, ανακάλυψε ότι στην ηλικία των 29 είχε καρκίνο του μαστού. Μετά από την εγχείρηση και τις ακτινοβολίες, η τραγουδίστρια επέστρεψε στο στούντιο και ηχογράφησε το άλμπουμ με τίτλο "Anastasia", που έφτασε στα τοπ της Ευρώπης. Επίσης δημιούργησε το «Ίδρυμα Anastasia» ώστε να προωθήσει την συνειδητοποίηση του καρκίνου του μαστού στις νεότερες γυναίκες. Aναστάζια, φωνή μαύρης τραγουδίστριας εγκλωβισμένη σε κορμί λευκής!

Ο πρωην διεθνής ποδοσφαιριστής και πρωην πρόεδρος της ΑΕΚ Ντέμης Νικολαΐδης κλείνει τα 38. Γεννήθηκε στο Γκίσεν της Γερμανίας, αλλά τα πρώτα του βήματα το χώρο του ποδοσφαίρου στην Αλεξανδρούπολη, στην ομάδα του Εθνικού. Είναι παντρεμένος με τη γνωστή τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή και έχουν δύο παιδιά. Κορυφαία στιγμή της καριέρας του ήταν το 2004, όταν κατέκτησε με την Εθνική Ελλάδας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Πορτογαλία.

Η Ελεονώρα Μελέτη, σήμερα κλείνει τα 33.

Γενέθλια έχουν και η καλή συνάδελφος Λία Νικητάκη, η Χρύσα Καραβόλια, ο Νίκος Αττιτής και η Υπαπαντή Κουλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: