Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Ο αυνανισμός φάρμακο κατά του προστάτη

Σαν σήμερα:
622... καθιερώθηκε η Εγείρα. Το μουσουλμανικό έτος. Όταν ο Μωάμεθ άρχισε να διδάσκει την καινούρια θρησκεία, διώχτηκε από τη Μέκκα και κυνηγημένος από τους ισχυρούς της περιοχής εγκαταστάθηκε στη Μεδίνα. Η χρονιά που πήγε στη Μεδίνα ονομάζεται "έτος φυγής", είναι η αρχή του μουσουλμανικού έτους, αντιστοιχεί με τη 16η Ιουλίου του 622 μ.Χ. του χριστιανικού ημερολογίου και καθιερώθηκε από το χαλίφη Ομάρ ως μουσουλμανική χρονολογία 17 χρόνια αργότερα.

1054... στην Κωνσταντινούπολη, αντιπροσωπεία του Βατικανού υπό τον καρδινάλιο Ουβέρτο εναποθέτει στην Αγία Τράπεζα της Αγίας Σοφίας τη Βούλα του Αφορισμού. Συμβαίνει λίγο πριν αρχίσει η Λειτουργία και ενώ είναι παρόντες ο Πατριάρχης Μιχαήλ Κηρουλάριος και ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Η’ Μονομάχος. Δημιουργείται το Σχίσμα Καθολικών και Ορθοδόξων.

1826. Ο Κωνσταντίνος Κανάρης και ο Γεώργιος Σαχτούρης καταναυμαχούν τουρκική ναυτική δύναμη στα ανοιχτά της Σάμου.

1877: Διεξάγεται ο πρώτος τελικός του Τουρνουά Τένις του Γουίμπλεντον. Νικητής αναδεικνύεται ο Σπένσερ Μπορ, που επικρατεί του Γουίλιαμ Μάρσαλ με 3-0 σετ.

1880... η γιατρός Emily Howard Stowe γίνεται η πρώτη γυναίκα που αποκτά άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του γιατρού.

1909... ο Σάχης της Περσίας εκθρονίζεται από εθνικιστές και τη θέση του παίρνει ο 12χρονος γιος του, Αλαντ Μουλκ.

1914... αρχίζουν οι πρώτες διώξεις εναντίον των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.. Εξορίζονται όλοι οι ελληνικοί πληθυσμοί, Πόντιοι κυρίως της Σινώπης και της Κασταμονής.

1914... πόλεμος κηρύσσεται μεταξύ Αυστροουγγαρίας και Σερβίας.

1920... η ιταλική κυβέρνηση καταγγέλλει την ελληνοϊταλική συμφωνία και πρότεινε την απόδοση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα, πλην της Ρόδου. Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την έκπληξή της για τη στάση αυτή της Ιταλίας.

1923... ο Μουσολίνι απαγορεύει τη χαρτοπαιξία σε όλη την Ιταλία.

1931... θανατηφόρα επιδημία γαστρεντερίτιδας σημειώνεται στον Πειραιά, εξαιτίας της οποίας πεθαίνουν 168 παιδιά κάτω των δύο ετών.

1945... σ' ένα ερημικό οροπέδιο του Νέου Μεξικού, οι Αμερικανοί δοκιμάζουν με επιτυχία την πρώτη στον κόσμο ατομική βόμβα με το κωδικό όνομα "Αγία Τριάδα".

1945.. Αρχίζει να λειτουργεί το Εθνικό Ιδρυμα Ραδιοφωνίας, με πρώτο διευθυντή τον Ηρακλή Πετμεζά.

1950... η Ουρουγουάη κερδίζει μέσα στο Μαρακανά μπροστά σε 199.854 θεατές (το μεγαλύτερο πλήθος στην ιστορία του αθλητισμού) την Βραζιλία με 2-1, τερματίζει πρώτη στη βαθμολογία και κατακτά το 4ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας. Οι Βραζιλιάνοι, που έχτισαν το Μαρακανά ειδικά για αυτή τη διοργάνωση και προετοίμασαν το καρναβάλι, κερδίζουν τελικά μόνο τη θέση του πρώτου σκόρερ αφού ο Αντεμιρ Μενέντεζ Μαρκέζ σημειώνει 9 γκολ.

1951... ο Μποντουέν Α' στέφεται βασιλιάς του Βελγίου.

1954... η αστυνομία της Νέας Υόρκης ξεκινά τη χρήση του μέτρου του "αλκοτέστ" σε ολόκληρη την πόλη, με τη βοήθεια ειδικής συσκευής.

1957... ο Αμερικανός πιλότος πολεμικών αεροσκαφών Τζον Γκλεν κάνει τη διαδρομή Καλιφόρνια - Νέα Υόρκη, με υπερηχητικό αεριωθούμενο σε 3 ώρες 23 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα.

1965... εγκαινιάζεται η μεγαλύτερη οδική σήραγγα στον κόσμο, στα σύνορα Γαλλίας-Ιταλίας.

1969... εκτοξεύεται το διαστημόπλοιο "Απόλλων 11", με τους αστροναύτες Νιλ Άρμστρονγκ, Μπαζ Όλντριν και Μάικλ Κόλινς και με προορισμό τη Σελήνη.

1979... ο Σαντάμ Χουσεΐν γίνεται Πρόεδρος του Ιράκ.

1983... αποφασίζεται, βάσει συμφωνίας, ότι οι αμερικανικές βάσεις θα παρέμεναν στην Ελλάδα μέχρι το 1992.

1988... παγκόσμιο ρεκόρ κάνουν στα 100μ με 10.49 η Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόινερ και στο έπταθλο με 7.215 βαθμούς η κουνιάδα της Τζάκι Τζόινερ Κέρσι στα προκριματικά της Ινδιανάπολης.

1989... η Βραζιλία κερδίζει την Ουρουγουάη με 1-0 στον τελικό του Copa America, στον πρώτο της σημαντικό τίτλο μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970.

1990... πυρκαγιά στη Σάμο αποτεφρώνει 20 χιλιάδες στρέμματα δάσους.

1990... σημειώνεται στις Φιλιππίνες, σεισμός 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Περισσότεροι από 1600 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους.

1991: Το ΚΚΕ αποχωρεί από τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου, αρνούμενο να αυτοδιαλυθεί για να γίνει συνιστώσα του φορέα.

1991... η κυβέρνηση της Αυστραλίας διαμαρτύρεται στη Γαλλία για τη νέα πυρηνική δοκιμή, που πραγματοποίησε στο νότιο Ειρηνικό, στην ατόλη Μουρουρόα.

1993... η UNICEF ανακοινώνει ότι, 500 παιδιά πεθαίνουν κάθε εβδομάδα στη Λιβερία από την πείνα και τις αρρώστιες.

1993... ομόφωνα αθώους για όλες τις κατηγορίες κρίνει το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά τον Γιάννη Αλαφούζο και τους πέντε συγκατηγορούμενούς του για την υπόθεση του πλοίου ''Ασπρονήσι'' το οποίο, σύμφωνα με τη δικογραφία, φερόταν ότι διέπραξε λαθρεμπόριο μαζούτ.

1993... το δικαστήριο αθωώνει τον επιχειρηματία Γιώργο Λούβαρη, καθώς και τρεις απόστρατους αξιωματικούς, που κατηγορούνταν για απιστία και ηθική αυτουργία στην υπόθεση της αγοράς βλημάτων των πυραύλων "Μάτζικ".

1994... στην Αλβανία, εφημερίδα καταγγέλλει ότι πυρηνικά απόβλητα και παλιά φυτοφάρμακα της Γερμανίας, προκαλούν παραμορφώσεις σε παιδιά και έμβρυα.

1995... στις ΗΠΑ, 102 άτομα χάνουν τη ζωή τους από το κύμα καύσωνα.

2001... ο Ζακ Ρογκ εκλέγεται νέος πρόεδρος της ΔΟΕ, παίρνοντας τη θέση του Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ. Ο 59χρονος Βέλγος (αντιπρόεδρος της ΔΟΕ από το 1994) είναι ο 8ος πρόεδρος στα 107 χρόνια της ΔΟΕ.

2003... Αυστραλοί επιστήμονες, με επικεφαλής τον Γκράχαμ Ζιλς, μετά από έρευνα, που πραγματοποίησαν, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι, ο αυνανισμός στους άνδρες αποτελεί ασπίδα προστασίας κατά του προστάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: