Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

10 Ιουλίου, μια μέρα σαν κι αυτή...

Σαν σήμερα το 1895 γεννήθηκε ο Γερμανός συνθέτης, δημιουργός των Κάρμινα Μπουράνα, Καρλ Ορφ. Πρόκειται για ποιήματα του 13ου αιώνα γραμμένα στα λατινικά, που βρέθηκαν σε μοναστήρι έξω από το Μόναχο, γεγονός που ήταν αρκετό για να σκανδαλίσει, καθώς το περιεχόμενό τους δεν αποτελούσε ύμνο προς τον Θεό, αλλά προς τον ακραίο ηδονισμό και η γλώσσα τους ήταν εξαιρετικά ελευθεριάζουσα. ΕΔΩ, σχετικό βίντεο.

Σαν σήμερα τo 1888 γεννήθηκε στο Βόλο ο Ιταλός σουρεαλιστής ζωγράφος, γλύπτης και συγγραφέας Τζόρτζιο ντε Κίρικο, από τους διαμορφωτές του υπερρεαλισμού. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Ευκαιρία να ταξιδέψουμε στην πρωτεύουσα του Παγασητικού, μ' ένα κλικ ΕΔΩ!
Σαν σήμερα το 1911, γεννήθηκε στο Κάιρο ο συγγραφέας Στρατής Τσίρκας (φωτό). Περισσότερα ΕΔΩ!
Σαν σήμερα το 1559, έφυγε από τη ζωή ο Ο Ερρίκος Β’ της Γαλλίας. Τραυματίσθηκε θανάσιμα σε εορταστική κονταρομαχία. Η λόγχη του Σκοτσέζου συμπαίχτη του προσβάλλει το αριστερό μάτι του, διαπερνά τον εγκέφαλο και βγαίνει από το μέσον του αυτιού του.
Περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ!

Σαν σήμερα το 1938... Ο Αμερικανός εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος Χάουαρντ Χιούγκς, πραγματοποιεί ένα νέο ρεκόρ: κάνει με το αεροπλάνο του το γύρο του κόσμου, σε μία πτήση, που διαρκεί 91 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: