Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Το ελαιόλαδο μειώνει τα εγκεφαλικά

Οι ηλικιωμένοι που καταναλώνουν στις σαλάτες και στο μαγείρεμα αρκετό ελαιόλαδο, το βασικό συστατικό της μεσογειακής δίαιτας, έχουν μικρότερο κίνδυνο να πάθουν εγκεφαλικό, σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικών Ερευνών και του πανεπιστημίου του Μπορντό.

Σημειωτέον ότι προηγούμενες έρευνες έχουν συσχετίσει το ελαιόλαδο με μικρότερο κίνδυνο για έμφραγμα, διαβήτη, υψηλή πίεση, υψηλή «κακή» χοληστερίνη, παχυσαρκία κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: