Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ζάκυνθος! Ναυάγιο με θέα

Το Ναυάγιο είναι η γνωστότερη και πιο πολυφωτογραφημένη παραλία στη Ζάκυνθο (μερικοί λένε σε όλη τη Μεσόγειο), με πλούσια άμμο και ψιλό βοτσαλάκι, κλεισμένη σε κάδρο από βράχους.

Βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού. Χρόνος από την πόλη της Ζακύνθου 45 λεπτά. Απόσταση από την πόλη της Ζακύνθου: 30 χλμ.

Νερά σε όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου ανάλογα με την ώρα της ημέρας.

Έχει πάρει το όνομά της από το παλιό σκουριασμένο ναυάγιο που έχει ξεβράσει η θάλασσα ακριβώς στη μέση της παραλίας. Το 1983 ένα πλοίο που μετέφερε λαθραία τσιγάρα και ποτά στην Ελλάδα, εντοπίστηκε από το Λιμενικό που το καταδίωξε μέσα σε κακό καιρό, με αποτέλεσμα το πλοίο να ναυαγήσει σε μια παραλία και να μείνει στην άμμο. Έτσι δημιουργήθηκε το Ναυάγιο.

Η πρόσβαση γίνεται μόνο μέσα από τη θάλασσα. Από το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου, τις Αλυκές και από το Σχινάρι ξεκινούν πυκνά δρομολόγια με καραβάκια.

Προνοήστε να πάρετε μαζί σας νερό και φαγητό.

Επειδή το καλοκαίρι υπάρχει πολύ στριμωξίδι προτείνω να πάτε μέχρι το κοντινότερο λιμανάκι με το αυτοκίνητο και από εκεί να πάρετε ένα μικρό πλεούμενο.

Υπάρχει επίσης μια πλατφόρμα όπου μπορείτε να πάτε και να δείτε το Ναυάγιο από ψηλά. Αυτή η πλατφόρμα είναι δίπλα στο χωριό Αναφωνήτρια. Υπάρχουν πολλές ταμπέλες για να σας δείξουν το δρόμο.

Περισσότερα για τη Ζάκυνθο ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: