Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Απροσδόκητη αχτίδα ελπίδας η Ελλάδα (13-05-2001)

ΤΟ SPIEGEL on line γράφει: «Οσον αφορά στο πιο προβληματικό παιδί της Ευρωζώνης, που δεν είναι άλλο από την Ελλάδα, στο πρώτο τρίμηνο του 2011 εμφάνισε θετικό ρυθμό ανάπτυξης 0,8%. Αντίθετα η Πορτογαλία είχε αρνητικό πρόσημο -0,7%» γράφει χαρακτηριστικά το Spiegel online.
Και καταλήγει: «Απροσδόκητη αχτίδα ελπίδας στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους».

* ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ τον Παπανδρέου "σύγχρονο ήρωα που επιχειρεί το αδύνατο"...
Με ανοιχτή επιστολή του στον πρωθυπουργό, ο διευθυντής της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt καλεί τον Γιώργο Παπανδρέου να παραδεχτεί ότι η χώρα έχει φτάσει στα όρια της στάσης πληρωμών.
Ο Gabor Steingart κλείνει την επιστολή καλώντας τον πρωθυπουργό να επιδιώξει το εφικτό.
"Πρέπει όπως κατά τη διάρκεια της δικτατορίας αρνηθήκατε να αποκαλύψετε που κρυβόταν ο πατέρας σας , να απαρνηθείτε την υπερηφάνεια των Ελλήνων για να σώσετε τη χώρα σας. Ελάτε να γνωρίσετε τη νέα δυσάρεστη αλήθεια πριν χτυπήσει την πόρτα σας. Βρίσκεται ήδη καθ' οδόν", καταλήγει ο Γερμανός δημοσιογράφος.

Ένας μετεωρίτης, διαμέτρου επτά εκατοστών, έπεσε σε αυλή σπιτιού, στο χωριό Σουχάρου, στην επαρχία Μποτοσάνι της βόρειας Ρουμανίας, μπροστά στα έντρομα μάτια του αγρότη-ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο οποίος πανικοβλήθηκε από τον εκκωφαντικό θόρυβο, που προκάλεσε κατά την πτώση του στη γη το ουράνιο αντικείμενο.
Το αντικείμενο δεν φαίνεται να είναι ραδιενεργό, σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες που έγιναν στην Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος στο Μποτοσάνι, αλλά θα σταλεί και στη Σχολή Γεωλογίας στο Ιάσιο για περαιτέρω εξέταση.

«Ποια χώρα στο κόσμο, καταβάλλει σύνταξη επί 22 ολόκληρα χρόνια σε έναν πεθαμένο χωρίς να το αντιληφθεί κανείς; Η Ελλάδα».
(Γερμανική εφημερίδα Bild).


Ο φόβος για τον αριθμό 13- γνωστός ως "τρισκαιδεκαφοβία"-μπορεί να πλήττει τους ιδιοκτήτες ακινήτων που θέλουν να τα πουλήσουν, ευνοεί όμως όσους αναζητούν μία κατοικία σε οικονομική τιμή και δεν είναι προληπτικοί.
Οσοι βρετανοί κατοικούν στον αριθμό 13 πουλάνε τα σπίτια τους σχεδόν κατά 4.000 λίρες φθηνότερα από τις γειτονικές τους κατοικίες, προκύπτει από έρευνα.

* ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ... 48 γυναίκες κάθε ώρα και 1.150 κάθε μέρα βιάζονται στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. To 12% του γυναικείου πληθυσμού της χώρας έχουν πέσει θύματα βιασμού τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.
(Πηγή: American Journal of Public Health)



Στους αγώνες ιππασίας "Banna Strand" στην Αυστραλία, αναβάτης και άλογο βρέθηκαν ξαφνικά ανάμεσα στο κοινό. Τραυματίσθηκαν επτά άτομα. Δείτε το σχετικό βίντεο.


* ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ...
Η Στατιστική Υπηρεσία της Τουρκίας (TÜİK), ανακοίνωσε τα στοιχεία για τον δείκτη βιομηχανικής παραγωγής, Μαρτίου 2011.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν αυξήθηκε κατά 10,4% τον Μάρτιο σε σύγκριση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο στον τομέα της μεταποιητικής βιομηχανίας.
Ο δείκτης στον τομέα εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων σημείωσε αύξηση κατά 4,5% και τέλος σημειώθηκε αύξηση κατά 11,9% στον τομέα διανομής και παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: