Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Ο Εθνικός Ύμνος της Κύπρου (12/05/2011)

Το αιθέριο αυτό μουσικό κομμάτι είναι ο Εθνικός Ύμνος της Κύπρου! Δημιουργοί του δύο διαπρεπείς Κύπριοι του εξωτερικού - ο Ρόμαν Καριόλου που συνέθεσε τη μουσική και η παγκοσμίου φήμης σοπράνο Κατερίνα Μηνά που το ερμηνεύει. Ήδη άρχισε να μεταδίδεται ως μουσική υπόκρουση στα αεροπλάνα των Κυπριακών Αερογραμμών, πριν την απογείωση και αμέσως μετά την προσγείωση.

* KAI ΞΑΝΑ προς τα ύψη τραβά...
Στο 15,9% εκτινάχθηκε η ανεργία τον Φεβρουάριο έναντι 15,1% τον προηγούμενο μήνα και 12,1% τον Φεβρουάριο του 2010.
Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται στα 4.178.312 άτομα, ενώ οι άνεργοι έφτασαν τους 787.229.


* ΛΑΜΨΗ αστέρων στις Κάννες...
Στη φωτό δεξιά: Ρέιτσελ Μακ Άνταμς -με δημιουργία Marchesa-, Ούμα Θέρμαν -με λευκό φόρεμα Versace-, Μέλανι Γκρίφιθ -μετά του συζύγου της Αντόνιο Μπαντέρας-, Καρολίνα Κούρκοβα -με μπλε ρουά τουαλέτα Armani- και Σάλμα Χάγιεκ -με Gucci.

"ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΓΑΠΗ". Μπομπ Μάρλεϊ. (Tι πιο επίκαιρο, επέτειος του θανάτου του ήταν χθες).

* ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ που πίνουν πολύ καφέ μπορούν να μειώσουν το κίνδυνο εμφάνισης ενός τύπου καρκίνου του μαστού σύμφωνα με νέα μελέτη, του Karolinska Institute.
Τα ευρήματα βασίζονται σε σχεδόν 6.000 δείγματα και οι εμπειρογνώμονες προτείνουν στις γυναίκες να πίνουν περισσότερο από πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα για να μειώσουν στο μισό τον κίνδυνο.

* ΣΗΜΕΡΑ είναι πρώτη μέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων. Σε όλα τα παιδιά εύχομαι από καρδιάς ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην πρώτη διεκδίκηση της ζωής τους.

* ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ το 1884 έφυγε από τη ζωή ο Μπέντριχ Σμέτανα, Τσέχος μουσικοσυνθέτης του Ρομαντισμού. Είναι γνωστός για το συμφωνικό ποίημά του Vltava (Μολδάβας) και για την όπερά του "Η ανταλλαγμένη νύφη". Έγραψε 8 όπερες, 6 συμφωνικά ποιήματα με τον γενικό τίτλο "Η Πατρίδα μου", ένα τρίο με πιάνο, 2 κουαρτέτα για έγχορδα, πολλά έργα για πιάνο (πόλκες και τσέχικοι χοροί), χορικά και μελωδίες.

* ΠΟΛΥΣ θόρυβος για το τίποτα...Το νυφικό της Κάθριν (φωτό δεξιά)τελικά δεν ήταν μοναδικό. Το ξαναείδαμε πριν δύο χρόνια στο γάμο της Ισαβέλλα Ορσίνι (βαφτιστήρα του Ιταλού Πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι), με τον Βέλγο Πρίγκιπα Εδουάρδο ντε Λιν.

* ΣΕΙΣΜΟΣ 5,1 βαθμοί Ρίχτερ με 8 νεκρούς και 120 τραυματίες χθες στις 19:47:26 στην Ισπανία. 10.000 άνθρωποι , σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους και κοιμούνται σε σκηνές στην πόλη Λόρκα, που έχει πληθυσμό 100.000 κατοίκους. Aπό το πρωί η Λόρκα μετρά τις πληγές της: 8 νεκροί, 120 τραυματίες, 3 από αυτούς σοβαρά. Συγκλονιστικό βίντεο από τον τρομακτικό σεισμό.

* 570 μπεκερέλ καισίου ανά κιλό...
Ραδιενέργεια σε επίπεδα υψηλότερα του κανονικού ανιχνεύτηκε σε φυτείες τσαγιού κοντά στο Τόκιο. Οι αρμόδιοι στην περιφέρεια αυτή απαγόρευσαν την πώληση τσαγιού και ζήτησαν να αποσυρθούν όλα τα προϊόντα τσαγιού από τα καταστήματα.

* ΣΤΟ αρχαιολογικό μουσείο της Κωνσταντινούπολης άνοιξε η έκθεση «Από τους Χετταίους στους Οθωμανούς» με πλούσια δείγματα των πολιτισμών της Ανατολίας.
Ο εκθεσιακός χώρος έχει να παρουσιάσει τεράστια μαρμάρινα αγάλματα , χειρόγραφα έργα και πολλές σφραγίδες από το πλούσιο πολιτιστικό στοιχείο των πολιτισμών με αρχή τους Χετταίους, τους Πέρσες, τον Μέγα Αλέξανδρο , τους Ρωμαίους, την Ανατολική Ρώμη και την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

* EΠΙΘΕΣΗ σχεδίαζε η Αλ Κάιντα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανάλογη με αυτήν της 11ης Σεπτεμβρίου, όπως αποκάλυψε το χειρόγραφο προσωπικό ημερολόγιο του Οσάμα μπιν Λάντεν, που βρέθηκε στο κρησφύγετό του στο Πακιστάν.

* ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ σε ελεύθερη πτώση. Στην υποβάθμιση 4 ελληνικών τραπεζών στην κατηγορία Β από Β+ προχώρησε η Standard&Poor’s σε συνέχεια της υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας. Οι τράπεζες που υποβαθμίστηκαν είναι η Εθνική Τράπεζα, η EFG Eurobank, η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς.

* ΠΟΙΟΙ τα κλέψανε ξέρουμε.
Ποιο
ί τα φάγανε, επίσης ξέρουμε.
Έφτασ
ε η ώρα να μάθουμε και πόσοι @α@άκες θα τα πληρώσουμε.
Ώρα γ
ια να μετρηθούμε...
Γενική Απογραφή και οι πολίτες καλούνται να απαντήσουν σε απλές ερωτήσεις που αφορούν την κατοικία τους, την ηλικία, το επάγγελµα, ενώ θα καταγραφούν Ι.Χ., αυθαίρετα, θέσεις πάρκινγκ, αλλά και… κ...αυστήρες.
Το έτος κατασκευής και το εµβαδόν της κατοικίας τους θα πρέπει να γνωρίζουν οι
πολίτες, ενώ ερωτήσεις θα γίνουν σχετικά και µε την ύδρευση, τη θέρµανση, τη µόνωση, την κύρια πηγή ενέργειας, την ...τουαλέτα, τη διαχείριση απορριµµάτων, την προσβασιµότητα στο ∆ιαδίκτυο, τον αριθµό των αυτοκινήτων και τους χώρους στάθµευσης που διαθέτει το οίκηµα.
Επίσης, θα απογραφούν και τα αυθαίρετα κτίσµατα, µε βάση τις δηλώσεις όσων κατοικούν σε αυτά, χωρίς νοµικές κυρώσεις ή οποιονδήποτε έλεγχο (λένε...).


* ΕΙΝΑΙ πια καιρός να αναρωτηθούµε: Είναι πατριωτικό να υπηρετούµε τους κεντρικούς ευρωτραπεζίτες; Ποιός τους έχει δώσει την εντολή για να υπαγορεύουν σε όλους τα πάντα; ∆εν είναι αντιπρόσωποι του λαού, αλλά της τραπεζικής βιοµηχανίας. Και σαν κοµπογιαννίτες, δίνουν το ίδιο φάρµακο για κάθε αρρώστια: Λιτότητα- λιτότητα- λιτότητα. Ασυγκίνητοι στα πάθη των λαών, ο µόνος στόχος τους είναι να πάρουν πίσω αυτά που χρωστούν οι χώρες στους κερδοσκόπους που εκπροσωπούν.

* ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Ισπανίας για τρίτη συνεχή σεζόν αναδείχθηκε η Μπαρτσελόνα η οποία μπορεί να έμεινε στο 1-1 με την Λεβάντε χθες, ωστόσο πήρε τον έναν βαθμό που χρειαζόταν για να φορέσει και μαθηματικά το "στέμμα" της. Mε χορευτικές φιγούρες πανηγυρίζουν οι Καταλανοί παίκτες (φωτό), ενώ μετά τον αγώνα χιλιάδες φίλοι της Μπαρτσελόνα ξεχύθηκαν στους δρόμους της Καταλωνίας και πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

* ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΛΙΒΑΝΟΣ."Υπάρχει κίνδυνος η Αθήνα σε λίγο καιρό να θυμίζει συνοικίες Βηρυτού". Αυθεντική δήλωση (πριν λίγο) του Γιώργου Καμίνη, Δημάρχου Αθηναίων, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή».

* ΤΟ ΜΑΓΙΟ της φωτογραφίας έγινε η αιτία να διαταραχθούν οι σχέσεις Ινδίας και Αυστραλίας. Η φίρμα Blue Lisa, παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα στο Σίδνεϊ μαγιώ με παραστάσεις της Lakshmi, μιας Ινδής θεάς του φωτός, της ευημερίας και της γονιμότητας. Το γεγονός έχει προκαλέσει την οργή των Ινδουιστών, ιδίως στο κράτος του Πουντζάμπ (βόρεια), όπου οι διαδηλωτές έκαψαν Αυστραλιανές σημαίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

* Η ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ είναι ο υπ' αριθμόν "1" προορισμός για τους ομοφιλόφυλους όλου του κόσμου. Στην Ευρώπη το Παρίσι κατέχει την πρώτη θέση και η Γαλλία ως χώρα την τέταρτη παγκοσμίως - σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τη μελέτη του Global Out Now.
Στη λίστα με τους αγαπημένους προορισμούς για γκέι, λεσβίες, αμφισεξουαλικούς και τρανσέξουαλ σε περίοπτες θέσεις είναι το Σίδνεϊ, το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Σαν Φραντσίσκο και το Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: