Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Το 6ο Αναρριχητικό Φεστιβάλ Καλύμνου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ετήσιο Φεστιβάλ Καλύμνου, το οποίο εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση για την ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και ο αναρριχητικός τουρισμός.
Εκπροσωπώντας της Κυβέρνηση ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης καλωσόρισε τους 350 αθλητές αναρρίχησης που ταξίδεψαν από δέκα χώρες στην Κάλυμνο και τους ευχαρίστησε για την προτίμησή τους στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Κάλυμνο.

Με την τελετή ολοκλήρωσης του τετραήμερου Φεστιβάλ αναρρίχησης στην Κάλυμνο, υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ο κ. Νικητιάδης δήλωσε:
«Η αναρρίχηση στην Κάλυμνο δείχνει τον δρόμο για να προχωρήσουν οι άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού. Υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει την προσπάθεια που γίνεται ώστε να αποκτήσουμε τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη διασφαλίζοντας παραλλήλως την ορθολογική λειτουργία των αναρριχητικών πεδίων με τη θεσμοθέτηση κανόνων και μέτρων. Θα συνεχίσουμε με την ίδια διάθεση για να ανεβάσουμε τον τουρισμό μας όσο ψηλότερα γίνεται».
(Το φωτογραφικό υλικό είναι του φωτορεπόρτερ Νίκου Σμαλιού).

Δεν υπάρχουν σχόλια: