Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Στη Θράκη η κυρία Εμινέ Ερντογάν (20-05-2011)

ΕΡΧΕΤΑΙ για σουνέτι...
Στη Δυτική Θράκη θα βρεθεί για διήμερη επίσκεψη η μαντιλοφορεμένη σύζυγος του πρωθυπουργού της Τουρκίας Εμινέ Ερντογάν.
Θα συνοδεύεται από τον υπουργό Επικρατείας και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση καθώς και από 20μελή αποστολή.
Αφορμή για την επίσκεψη είναι η συμμετοχή της στην τελετή της περιτομής (σουνέτι) του εγγονού του Αχμέτ Σαδίκ, εμβληματικής μορφής της μουσουλμανικής μειονότητας, που θα γίνει στο χωριό Φιλύρα.

ΤΟΝΩΣΗ στον τουρισμό...
Θα γίνουν φθηνότερα τα εισιτήρια στα πλοία, καθώς καταργούνται ορισμένα τέλη και δικαιώματα υπέρ τρίτων, τα οποία έχουν επιβληθεί με διάφορα νομοθετήματα επί της τιμής του εισιτηρίου των επιβατών που μετακινούνται και των οχημάτων που μεταφέρονται με πλοία της ακτοπλοΐας.
Η σχετική τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.


ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ Σοσιαλιστών και συγκρούσεις...
Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Αλβανία, μετά την απόφαση για επανακαταμέτρηση των ψήφων στο δήμο Τιράνων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ αλβανικού τηλεοπτικού σταθμού, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, ακύρωσε την επίσκεψή του στα Τίρανα.

ΠΕΤΑΝΕ χωρίς... καύσιμα!!!
Αυτή την εβδομάδα δυο αεροσκάφη της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρίας Qantas έκαναν αναγκαστική προσγείωση, προκειμένου να ανεφοδιαστούν με καύσιμα και να συνεχίσουν την πτήση τους.
Οι πιλότοι διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των επιβατών.


* EΛΕΥΘΕΡΟΣ από σήμερα ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν, αφού καταβάλει μια εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων.
Επιπλέον ο Στρος-Καν δεσμεύτηκε να καταθέσει εγγύηση 5 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα κατασχεθούν από τη δικαιοσύ
νη σε περίπτωση που παραβιάσει τους όρους της αποφυλάκισής του.
Ο Στρος-Καν θα τεθεί υπό κατ' οίκον κράτηση στο Μανχάταν και θα πρέπει να παραδώσει στις αμερικανικές αρχές όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφά του. Θα παρακολουθείται με βιντεοκάμερες και ένας ένοπλος φρουρός θα είναι διαρκώς μαζί του, ανακοίνωσε το δικαστήριο. Θα πρέπει να φοράει ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι.
Η επόμενη παρουσίαση του γάλλου πρώην υπουργού στο δικαστήριο ορίστηκε από την αμερικανική δικαιοσύνη για τις 6 Ιουνίου. Κατά την ακροαματική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί τότε, ο
κατηγορούμενος θα πρέπει να δηλώσει ένοχος ή αθώος για τις επτά κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος του.
Αν δηλώσει ένοχος, δεν θα γίνει δίκη. Αν δηλώσει αθώος, όπως έχουν πει ότι θα κάνει οι συνήγοροί του, τότε θα ξεκινήσει δίκη.


Σύµφωνα µε τον βρετανικό Τύπο, ο Στρος-Καν είχε καταφύγει στις υπηρεσίες μεγάλου πρακτορείου συνοδών πολυτελείας της Νέας Υόρκης δύο φορές το 2006, αντί 2.400 δολαρίων.
Το ένα από τα δύο κολ γκερλ, πάντως, δήλωσε στην εργοδότριά της ότι ο πελάτης ήταν πολύ σκληρός και επιθετικός και πως δεν ήθελε να τον ξαναδεί.

* ΤΟ ΔΡΑΜΑ της κόρης...
Η Καμίγ, ένα από τα δύο παιδιά που απέκτησε από προηγούμενους γάμους ο Στρος-Καν, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που συνάντησε τον πρώην διευθυντή του ΔΝΤ αμέσως μετά το επεισόδιο με την καμαριέρα στο Sofitel.
Δυναμική και όμορφη, όπως λέγεται έχει κληρονομήσει το ταλέντο του πατέρα της στις σπουδές, αφού προετοιμάζει το διδακτορικό της στο φημισμένο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης.
Λέγεται ότι διατηρεί δεσμό με έναν νεαρό Γάλλο, κληρονόμο μιας πολυεθνικής γαλλικής βιομηχανίας.

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε «Β+» από «ΒΒ+», θέτοντας την αξιολόγηση σε επιτήρηση για πιθανή νέα υποβάθμιση, προχώρησε ο οίκος Fitch Ratings.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ...
Σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών για το σκάνδαλο των αμφιλεγόμενων βουλευτικών δαπανών καταδικάστηκε το πρώην μέλος της κυβέρνησης των Εργατικών στη Βρετανία Έλιοτ Μόρλεϊ (φωτό).
Ο πρώην υπουργός ομολόγησε ότι διεκδίκησε και έλαβε αποζημιώσεις άνω των 30 χιλιάδων λιρών, δηλώνοντας ψευδείς πληρωμές στεγαστικού δανείου για τη δεύτερη κατοικία του.
Πρόκειται για τον πρώτο πρώην υπουργό που καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης και τον τρίτο πρώην βουλευτή στη Βρετανία που οδηγείται στη φυλακή για την ίδια υπόθεση.

* ΜΩΡΟ αγνώστου φύλου γεννήθηκε στο Αζερμπαϊτζάν. Ζυγίζει 3 κιλά και 600 γραμμάρια και έχει ύψος 50 εκατοστά.
Οι επιστήμονες πάντως πιστεύουν ότι η ανωμαλία στο έμβρυο προήλθε από τις ορμόνες που έπαιρνε η μητέρα του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ πιθανό θεωρούν και τον παράγοντα της κληρονομικότητας. Πηγή: ΕΔΩ!


ΕΙΝΑΙ μπαταχτσήδες...
Εμπάργκο από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα επέβαλε η παγκόσμια ομοσπονδία γυμναστικής (FIG) στην κυπριακή ομοσπονδία και άλλες δέκα διεθνείς ομοσπονδίες.
Οι έντεκα εθνικές ομοσπονδίες έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς προς τρίτους.
"Τιμωρημένοι" από τη FIG για την ίδια αιτία είναι επίσης η Τζαμάικα, το Καζακστάν, το Μακάο, η FYROM, η Παραγουάη, οι Σεϊχέλες, η Συρία, το Τατζικιστάν και η Υεμένη.

* Η ΣΟΦΙΑ του κόσμου...
Αγάπη δεν είναι να κοιτάζουμε ο ένας τον άλλο, αλλά να βλέπουμε μαζί προς την ίδια κατεύθυνση.


* Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ Περρής κάρφωσε την Ελένη Μενεγάκη...
Ο δημοσιογράφος - παρουσιαστής μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του είπε πως "ουσιαστικά η Ελένη άλλα έλεγε στους τηλεθεατές της πριν το διαζύγιο και έκανε ακριβώς τα αντίθετα".
Επίσης τόνισε ότι πριν το διαζύγιό της η Μενεγάκη προέβαλε το πρότυπο της συζύγου και μητέρας και θεωρούσε αδιανόητο... οτιδήποτε υπήρχε πέρα από αυτό, ενώ μετά το διαζύγιο άλλαξε ρότα.
"Πρέπει να ζητήσει συγνώμη από το κοινό της", είπε ο Βαγγέλης Περρής.
"Όταν είσαι φανατικός μιας θεωρίας και μετά πας σε άλλη, είσαι υποχρεωμένος να πεις συγνώμη στους ανθρώπους που σε παρακολουθούν".


* ΣΤΗΝ ΟΝΔΟΥΡΑ γιόρτασαν με ποικίλες εκδηλώσεις την διεθνή ημέρα κατά της ομοφοβίας.
Ομάδες από ομοφυλόφυλους, λεσβίες και trans συμμετείχαν ενεργά. Υπενθυμίζεται πως 34 άνθρωποι δολοφονήθηκαν σε αυτήν την χώρα τους τελευταίους 18 μήνες λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.


* ΠΡΩΤΗ δημόσια εμφάνιση της Κάρλας Μπρούνι με τη φουσκωμένη κοιλίτσα της εγκύου...
Η κυρία Σαρκοζί την Τρίτη επισκέφθηκε το Κέντρο Πομπιντού σε μια εκδήλωση για την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού (φωτό). Την ίδια ημέρα ο Παλ Σαρκοζί, πατέρας του προέδρου, επιβεβαίωνε την εγκυμοσύνη της.

* ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ οι Ισπανοί...
Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της ανεργίας στην Ισπανία.
Οι διαδηλωτές, στην πλειοψηφίατους φοιτητές, ξενυχτούν στις πλατείες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις μαζικές κινητοποιήσεις μέχρι και το Σαββατοκύριακο, που θα διεξαχθούν οι τοπικές εκλογές.


* ΤΡΟΜΟΣ στη Νικαράγουα...
Ενεργοποιήθηκε και πάλι το ηφαίστειο Telica. Λόγω των αερίων και σταχτών που έφτασαν σε ύψος περίπου ενός χιλιομέτρου, αναγκάστηκαν πολλά άτομα να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους.
Το ηφαίστειο Telica είναι ένα από τα πιο ενεργά της Νικαράγουα και βρίσκεται σε ύψος 1060 μέτρα.
Στις κοντινές περιοχές όπου βρίσκεται το ηφαίστειο αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους δέκα χιλιάδες άτομα.
Από τις 9 Μαΐου μέχρι σήμερα σημειώθηκαν 59 σεισμικές δονήσεις.

* Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ έρωτας είναι ο γιός μου. Είναι πολύ αγαπησιάρης. Όταν ξαπλώνουμε, για παράδειγμα, το βράδυ κι εγώ πρέπει να φύγω γιατί έχω δουλειά, τρώμε κανένα δεκάλεπτο με το να λέμε "καληνύχτα".
(Αγγελική Ηλιάδη).


* ΘΑ ΣΑΣ αφηγηθώ μια ιστοριούλα...
Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και συγκεκριμένα κατά την ιταλική κατοχή, σε κάποιο νησί του Ιονίου η ομάδα κατοχής των Ιταλών είχε επιτάξει το δημαρχείο, που βρισκόταν στην κεντρική πλατεία του νησιού και το είχε μετατρέψει σε αρχηγείο της.
Ο επικεφαλής της ομάδας κατοχής, Ιταλός αξιωματικός ...είχε θρονιαστεί στο γραφείο του δημάρχου και από το παράθυρό του απολάμβανε τη θέα προς την πλατεία του νησιού. Στο κέντρο της πλατείας υπήρχε μια όμορφη εκκλησία και δίπλα ακριβώς ένα πανύψηλο καμπαναριό με ένα περίτεχνο ρολόι στη μέση. Μάταια περίμενε ο Ιταλός αξιωματικός να το ακούσει να χτυπάει γιατί το ρολόι αυτό είχε εδώ και καιρό σταματήσει λόγω βλάβης.
Ο Ιταλός αισθάνθηκε χρέος του να αποκαταστήσει τη βλάβη και έτσι φρόντισε και έμαθε από τον δήμαρχο του νησιού ότι το ρολόι είχε σταματήσει γιατί δεν υπήρχε λάδι για να λαδώσουν τα γρανάζια του. Τότε ο αξιωματικός χωρίς δεύτερη σκέψη πρόσφερε στον δήμαρχο έναν τενεκέ 12 λίτρων, παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο, έτσι ώστε να λαδωθούν τα γρανάζια και να δει και πάλι το ρολόι να δουλεύει και πάλι, και να ακούσει την καμπάνα να χτυπάει ρυθμικά την ώρα ...
Ο δήμαρχος πήρε το λάδι και το ίδιο βράδυ ...
κάλεσε στο σπίτι του τον ταμία του δημοτικού συμβουλίου και του έδωσε μία νταμιτζάνα με 6 λίτρα παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο, λέγοντάς του ότι ο Ιταλός αξιωματικός ενδιαφέρεται να δει το ρολόι να δουλεύει και πάλι και πως θα έπρεπε γρήγορα να φτάσει το λάδι στα χέρια του συντηρητή του ρολογιού.
Την άλλη μέρα το πρωί ο ταμίας πήγε στην κεντρική εκκλησία του νησιού να βρει τον παπά. Στα χέρια του κρατούσε ένα μπουκάλι με 3 λίτρα παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο. Είπε στον παπά πως ως υπεύθυνος της εκκλησίας, άρα και του ρολογιού, ήταν δική του υπόθεση να φροντίσει ώστε το λάδι να φτάσει στα χέρια του συντηρητή του ρολογιού, με σκοπό να λαδωθούν τα γρανάζια του και να αρχίσει και πάλι να δουλεύει, όπως δηλαδή επιθυμούσε να γίνει ο Ιταλός αξιωματικός.
Ο παπάς πήρε το λάδι και το ίδιο μεσημέρι φώναξε τον νεωκόρο στο γραφείο του. Του εξήγησε την επιθυμία του Ιταλού αξιωματικού να δει το ρολόι να δουλεύει και του είπε πως γι' αυτό το λόγο προσφέρει 1 λίτρο παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο. Τον παρακάλεσε αν θα μπορούσε να πάει το λάδι αυτό στον συντηρητή του ρολογιού και να του πει να πιάσει αμέσως δουλειά και να αρχίσει να λαδώνει το ρολόι.
Ο νεωκόρος έφυγε αμέσως για να εκτελέσει την εντολή του παπά. Μετά από λίγη ώρα χτυπούσε την πόρτα του συντηρητή του ρολογιού και αφού του εξιστόρησε τα όσα είχαν συμβεί του έδωσε ένα μπουκαλάκι με 200 γραμμάρια παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο και του ζήτησε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό να λαδώνει το ρολόι για να μην δυσαρεστηθεί ο Ιταλός αξιωματικός.
Ο συντηρητής του ρολογιού, όταν έμεινε μόνος, κοίταξε με δέος το πολύτιμο περιεχόμενο του μικρού μπουκαλιού. Σκέφτηκε πόσο νόστιμες θα έκανε τις λαχανίδες που επί μήνες έτρωγε αυτός και η οικογένειά του. Πόσο καλό θα έκανε στο παιδιά του λίγο λάδι που τους έχει ξεραθεί ο οισοφάγος από την μπομπότα! Την ίδια όμως στιγμή σκέφτηκε με τρόμο την αντίδραση του Ιταλού αξιωματικού αν δεν έκανε αυτό που τον είχε προστάξει μέσω του νεωκόρου, μιας και τους υπόλοιπους κρίκους αυτής της αλυσίδας τους αγνοούσε!
Το ίδιο απόγευμα το ρολόι χτύπησε και πάλι μετά από πολύ καιρό, έξι φορές. Στην αρχή οι νησιώτες νόμισαν πως κάποιος είχε πεθάνει και σταυροκοπήθηκαν λέγοντας «ζωή σε λόγου μας». Αργότερα όμως, έμαθαν από τον παπά της εκκλησίας που τους μάζεψε για τον εσπερινό ότι ο καλός Ιταλός αξιωματικός είχε προσφέρει παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο για να βάλει σε λειτουργία το ρολόι τους και πως γι' αυτό και μόνο θα έπρεπε να αισθάνονται μεγάλη ευγνωμοσύνη που ο Κύριος, αν και περνάνε δύσκολες στιγμές στη μέση ενός φριχτού πολέμου τους έστειλε αυτόν τον μεγαλόψυχο Ιταλό.
Φυσικά το ρολόι στην κεντρική πλατεία του νησιού σταμάτησε να δουλεύει μετά από μία εβδομάδα και ο Ιταλός αξιωματικός έστησε στον τοίχο του καμπαναριού τον Έλληνα συντηρητή και τον εκτέλεσε ένα πρωί, παρουσία του δημάρχου, του ταμία, του παπά του νεωκόρου και των υπολοίπων κατοίκων του νησιού για παραδειγματισμό ...
Σας θυμίζει κάτι η ιστορία αυτή;

Δεν υπάρχουν σχόλια: