Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Νέος επικεφαλής της Αλ Κάϊντα (18-05-2011)

Ο Αιγύπτιος Σαΐφ αλ-Αντελ, ανώτατο στέλεχος της αλ Κάιντα ανέλαβε προσωρινά επικεφαλής της οργάνωσης, όπως μετέδωσε το CNN.
Ήταν μέλος των ειδικών δυνάμεων της Αιγύπτου και του αιγυπτιακού ισλαμικού τζιχάντ.Γνωστός και με το όνομα Μουχάμαντ Ιμπραχίμ Μακάουι, ο αλ-Αντελ κατηγορείται για συμμετοχή στις επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών πρεσβειών στο Ναϊρόμπι και στο Νταρ ες Σαλάμ το 1998.
Η φωτογραφία του ειναι αχρονολόγητη.
* ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να παραβλέψει, άλλες όψεις της αμερικάνικης κοινωνίας και κυρίως την εξωτερική πολιτική της. Όμως, μπορεί και θεωρείται μία μεγάλη χώρα, επειδή ακριβώς οι θεσμοί της λειτουργούν.

* ΤΟ ΠΙΟ πολυσυζητημένο καπέλο, αυτό που φορούσε η πριγκίπισσα Βεατρίκη στο γάμο του πρίγκιπα Ούλιαμ τον περασμένο μήνα βγαίνει σε δημοπρασία στο eBay, όπου ήδη οι πλειοδοσίες έχουν φθάσει τα 29.940 δολάρια.
Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την πώλησή του θα μοιραστούν σε δύο φιλανθρωπικές οργανώσεις: την ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ και την "Παιδιά Σε Κρίση"
.

* Η ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ που υποστηρίζει ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον Ντομινίκ Στρος Καν θα αρνηθεί κατηγορηματικά ενώπιον της δικαιοσύνης ότι είχε μαζί του συναινετική σεξουαλική συνεύρεση, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος της Τζεφ Σαπίρο (φωτό) στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

ΒΡΕΘΗΚΕ η κατάλληλη λέξη: Μαλακή αναδιάρθρωση...
Ευρωπαίος κορυφαίος αξιωματούχος έσπασε τα ταμπού και αναγνώρισε, για πρώτη φορά, ότι η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί να αναδιαρθρώσει τα χρέη της, μια κίνηση που θα μπορούσε να εντείνει την κρίση δημοσίου χρέους που διέρχεται η Ευρώπη.
Μιλώντας στο περιθώριο της συνεδρίας των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, ο Πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ (φωτό), είπε ότι υπάρχει ανάγκη να προχωρήσουμε προς αυτό, το οποίο ονόμασε, ''μαλακή αναδιάρθρωση'' του ελληνικού χρέους.

* ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ!
Εδώ όλη η αλήθεια, όπως την μετέδωσε η γαλλική τηλεόραση.
Ο δικηγόρος της καμαριέρας δηλώνει πως η πελάτισσα του είναι ταραγμένη και δεν μπορεί να μιλήσει αυτή τη στιγμή.
Στη συνέχεια ο αδελφός της αφηγείται πως η καμαριέρα Nafissatou Diallo, που έχει μια 16χρονη κόρη, στην αρχή δεν τον αναγνώρισε και δεν ήξερε ότι βιαστής της ήταν ο Dominique Strauss-Kahn. ΕΔΩ το βίντεο της γαλλικής τηλέορασης.


ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ υψίστης ασφαλείας...
Οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ο Στρος Καν βρίσκεται υπό παρακολούθηση για ενδεχόμενη απόπειρα αυτοκτονίας, μετά από τις ψυχολογικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη.
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, δήλωσε σήμερα ότι ο Ντομινίκ Στρος-Καν δεν είναι πλέον σε θέση να διευθύνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Τελικά, θα μάθουμε ποια είναι η διάσημη καμαριέρα;
Η 32χρονη υπάλληλος του ξενοδοχείου Sofitel της Νέας Υόρκης, είναι μια ήσυχη χήρα (φωτό) με μία κόρη 9 ετών και κατάγεται από την Αφρικανική Γουϊνέα, από όπου και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη πριν από 7 χρόνια.
«Δεν σταματά να κλαίει» μετά τα όσα συνέβησαν το Σάββατο στο ξενοδοχείο Sofitel, ανέφερε σήμερα ένας 42χρονος εστιάτορας που παρουσιάζεται ως αδελφός της καμαριέρας.


*ΔΕΚΑΔΕΣ χιλιάδες Ισπανοί πραγµατοποίησαν πορείες σε πενήντα πόλεις µε το σύνθηµα: «Δεν είµαστε εµπορεύµατα στα χέρια των πολιτικών και των τραπεζιτών».
Πίσω τους δεν έχουν ούτε κόµµατα, ούτε συνδικάτα: το κίνηµα τους "Για µια πραγµατική δηµ
οκρατία, τώρα", γεννήθηκε πριν από τρεις µήνες στο Internet και αποσκοπεί να συντονίσει τις ειρηνικές προσπάθειες κινητοποίησης των πολιτών.

* ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ Σοσιαλιστές επιτίθενται στις ΗΠΑ αηδιασµένοι από τη διαπόµπευση του Στρος-Καν και επιχειρούν να ανασυγκροτηθούν ενόψει εκλογών.
"Θαυµάζω την αµερικανική δηµοκρατία, αλλά γνωρίζω ότι η αµερικανική δικαστική µηχανή µπορεί να γίνει µια σατανική µηχανή", δήλωσε ο σοσιαλιστής πρώην υπουργός Πολιτισµού Τζακ Λανγκ.
Ο Σαρκοζί παρασκηνιακά πανηγυρίζει, καθώς εκτιµά ότι οι αντίπαλοί του έχασαν το ηθικό πλεονέκτηµα.

* ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΗ από τον σύζυγό της δούκα του Εδιµβούργου, του οποίου ο θείος σκοτώθηκε το 1979 από ιρλανδούς εθνικιστές, η Ελισάβετ πραγµατοποιεί την πρώτη επίσκεψη βρετανού µονάρχη στη χώρα µετά την κατάκτηση της Ιρλανδικής ανεξαρτησίας, το 1921.
Χθες φύτεψε ένα δενδρίλιο στους Κήπους της Μνήµης του Δουβλίνου αποτίοντας φόρο τιµής στους Ιρλανδούς που έπεσαν στη µάχη για ανεξαρτησία από τη Βρετανία.
Στόχος της επίσκεψης είναι να διαφανούν οι θερµές σχέσεις των δύο χωρών, αν και η βόµβα που εξουδετερώθηκε το βράδυ της Δευτέρας κοντά στο Δουβλίνο καταδεικνύει την αντίθεση ορισµένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: