Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Στις φυλακές Ρίκερς ο Στρος Καν (17-05-2011)

Σαν σήμερα το 1902: Ο αρχαιολόγος Σπυρίδων Στάης ανακαλύπτει τον «Μηχανισμό των Αντικυθήρων», που θεωρείται ένα από τα πρώτα υπολογιστικά μηχανήματα. Περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ!

Σε μια από τις σκληρότερες φυλακές στο νησί Ρίκερς, στην Νέα Υόρκη θα φιλοξενηθεί έως να γίνει η δίκη ο Ντομινίκ Στρος Καν. Το συγκρότημα, το οποίο είναι γνωστό με το παρατσούκλι «Ο Βράχος», άρχισε να κτίζεται το 1930, εκτείνεται σε εμβαδό 1700 τετρ. χιλιομέτρων, μπορεί να φιλοξενήσει έως και 17.000 κρατούμενους και επικοινωνεί με μία γέφυρα με την περιοχή Κουίνς, της Νέας Υόρκης.

* ΣΑΝ σήμερα το 1890: Η δημοφιλής μονόμπρακτη όπερα του Πιέτρο Μασκάνι «Καβαλερία Ρουστικάνα» (σε ελεύθερη μετάφραση χωριάτικος ιπποτισμός) κάνει πρεμιέρα στη Ρώμη. Βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Τζιοβάνι Βέργκα, όπως αυτό διασκευάστηκε σε λιμπρέτο από τους Τζιοβάνι Ταρτζιόνι-Τοτσέτι και Γκουΐντο Μενάσι. ΒΙΝΤΕΟ

"Κοιτάζοντας τα προβλήµατα της Ευρώπης,νιώθουµε σαν να είναι µια ταινία που την έχουµε ξαναδεί, πριν από µια δεκαετία, σε µια άλλη ήπειρο, στην Αργεντινή". Πολ Κρούγκµαν, Οικονομολόγος).

Η Μαρία Κορινθίου (φωτό δεξιά), ένα από τα πιο εντυπωσιακά και σέξι κορμιά από την επόμενη σεζόν θα υποδύεται μία στριπτιζέζ. Η 32χρονη ηθοποιός, σύμφωνα με το στόρυ της σειράς, θα ερωτευτεί έναν μεγαλύτερο της σε ηλικία άνδρα.
Μη χαίρεστε! Η σειρά θα μεταδίδεται σε κανάλι της Κύπρου.

* ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ...
Ο Οικουμενικός Πα
τριάρχης Βαρθολομαίος πραγματοποίησε 14-16 Μαίου το ετήσιο προσκύνημα στην Καππαδοκία.
Της Θείας Λειτουργίας (φωτό) που τελέσθηκε στις 15 Μαϊου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου στο χωριό Αραβισσός (τουρκ. Γκιουλσεχιρ) προεξήρχε ο Παναγιώατος Οικουμενικός Πατριάρχης, πλαισιούμενος από τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Ελβετίας Ιερεμία και Ίστρας Αρσένιο (Πατριαρχείο Μόσχας).
Μετά το μεσημέρι οι προσκυνητές επισκέφθηκαν μέρη που συνδέονται με τον Άγιο Γρηγόριο το Θεολόγο.
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης με τη συνοδεία του μετέβη στην Ιερά Μονή Αναλήψεως, η οποία βρίίσκεται σε ένα βράχο απέναντι στην πολίχνη Καρβάλα (τουρκ. Γκιουζελγιούρτ).
Στην Καρβάλα, η οποία ευρίσκεται στην περιοχή του Ναζιανζού, οι προσκυνητές θαύμασαν τον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, ο οποίος μετατράπηκε σε τζαμί, καθώς και το Ναό των Αγίων Αναργύρων σε σπηλιά.
Στη συνέχεια προχώρησαν μέσα από τη γενέτειρα του Αγίου την πόλη Αριανζό (τουρκ. Σιβριχισάρ) για να φτάσουν στην Κόκκινη Εκκλησία του 6 αιώνα, η οποία ήταν περιουσία της οικογένειας του Αγίου.

* ΜΑΘΕ πόσο θα ζήσεις...
Τεστ που κοστίζει 500 ευρώ απαντά στο ερώτηµα αυτό!
Οι Ισπανοί επιστήµονες που εργάστηκαν για τη δηµιουργία του τεστ εξηγούν πως θα εξετάζει, αναλύοντας δείγµατα αίµατος, ορισµένες δοµές ζωτικού χαρακτήρα που βρίσκονται στις άκρες των χρωµοσωµάτων και λέγονται τελοµερή.
Από το µήκος των τελοµερών του κάθε ανθρώπου θα µπορούν να αντιλαµβάνονται τη βιολογική ηλικία του και όχι τη χρονολογική, η οποία αποτιµάται σε µήνες και χρόνια µετά τη γέννησή του.

«Θεωρώ τον εγκέφαλο έναν υπολογιστή που θα σταµατήσει να λειτουργεί όταν τα εξαρτήµατά του χαλάσουν. ∆εν υπάρχει παράδεισος ή µετά θάνατον ζωή για κατεστραµµένους υπολογιστές».(Στίβεν Χόκινγκ, αστροφυσικός, σε συνέντευξή του στη «Γκάρντιαν»).

* ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ...
Η εντολή που δόθηκε στην Κυβέρνηση είναι σαφής: Να γίνει η πρώτη αποκρατικοποίηση εντός του Ιουνίου. H τρόικα έχει ζητήσει είσπραξη εσόδων από την πώληση περιουσιακών στοιχείων του Κράτους, μέχρι το τέλος της χρονιάς, στα 2 δισ. ευρώ.

* TΟΝ επικεφαλής του ΔΝΤ τον είχα παραλάβει στην εκπομπή μου πολύ πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο με την καμαριέρα...
Στις 30 Απριλίου 2011, είχα πει ότι είναι παραδόπιστος και διάγει προκλητική ζωή. Χρησιμοποίησα υλικό της εφημερίδας Le Parisien.
Η φωτογραφία τα λέει όλα:
Το ζεύγος Στρος-Καν
εξέρχεται από μια υπερπολυτελή Porsche Panamera αξίας, 150.000 ευρώ, σε κεντρικό δρόμο του Παρισιού.
Ο αντίλογος του ιδίου του μιστερ DSK είναι ότι το επίμαχο όχημα δεν του ανήκει, αλλά ήταν προσφορά φίλου προκειμένου να μετακινηθεί στο Παρίσι.


* 51.000 θεατές απόλαυσαν την καυτή Rihanna σε εκδήλωση για τα 75α γενέθλια της “Shakhtar Donetsk”, μιας από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ουκρανίας. Δείτε το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: