Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Μάθε, κάτι πραγματικό χρήσιμο για την Ιταλία (16-05-2011)

ΣΕ ΑΡΘΡΟ της, η εφημερίδα Guardian αναρωτιέται ό,τι αναρωτιόμαστε όλοι μας: Πως η οικονομική μηχανή της χώρας θα πάρει μπρος με σημαιοφόρο τον Τουρισμό, όταν υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και μια παράδοση σε «φτηνό τουρισμό».
Πάντως, τα περισσότερα ιστορικά αξιοθέατα θα κλείνουν όλη τη θερινή σεζόν στις 3 το μεσημέρι –εξαιρούνται τουριστικά μνημεία με μεγάλη επισκεψιμότητα, όπως το Σούνιο και η Ακρόπολη που παραμένουν ανοιχτά έως τις 20:30.
Εν τω μεταξύ οι φύλακες Μουσείων και ιστορικών χώρων εκτός του ότι θεωρούνται ελάχιστοι, είναι και απλήρωτοι.

* ΓΛΕΝΤΑ τη ζωή...
Αν κανείς θέλει να έχει αυξημένες πιθανότητες να διατηρήσει υγιή τον εγκέφαλο του, καθώς περνάνε τα χρόνια, θα πρέπει -εκτός από το να λύνει σταυρόλεξα- να επισκέπτεται συχνά τους φίλους του, να πηγαίνει σε πάρτι, ταβέρνες και άλλες κοινωνικές συνεστιάσεις, στην εκκλησία, στο γήπεδο, σε ομαδικές εκδρομές, σε εθελοντικέ...ς και φιλανθρωπικές οργανώσεις ή, τέλος πάντων, οπουδήποτε υπάρχει κοινωνική επαφή με άλλους.
Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας αμερικανικής επιστημονικής έρευνας, από ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου Ρας, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Διεθνούς Νευροψυχολογικής Εταιρίας “Journal of the International Neuropsychological Society”.

* ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ...
Τα "φέσια" του Δημο
σίου αυξήθηκαν κατά 500 εκατ. περίπου σε έναν μήνα και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές το Μάρτιο έφτασαν στα 6,01 δισ. ευρώ.
Εν τω μεταξύ το κλιμάκιο της τρόϊκας έφυγε ξαφνικά δυο μέρες νωρίτερα και όπως λέγεται τα αποτελέσματα των ελέγχων τους δεν μπορούν να δώσουν το okey για την εκταμίευση της 5ης δόσης.
Μέσα σ' αυτό το δυσμενές κλίμα στο Χρηματιστήριο, στις 12.13 ο Γενικός Δείκτης βρίσκονταν στις 1.327,67 στο -2,11% και ο τζίρος στα 18,32 εκατομύρια ευρώ.


* Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ παρουσία της έχει σφραγίσει το χορωδιακό τραγούδι στη χώρα μας, προσφέροντας στιγμές μοναδικές. Ο λόγος για τη φημισμένη μαέστρο Τερψιχόρη Παπαστεφάνου. Υπήρξε δημιουργός ενός μυθικού χορωδιακού συνόλου, της περίφημης Χορωδίας Τρικάλων μέσα στη δεκαετία του '50. Εδώ, σχετικό ΒΙΝΤΕΟ.

Ο βασικός λόγος που κάποιοι είναι τυχεροί στον έρωτα είναι ότι δεν φοβούνται να ερωτευτούν.

* Μάθε κάτι πραγματικό χρήσιμο για την Ιταλία. Εδώ, σχετικό ΒΙΝΤΕΟ.

* ΨΑΛΙΔΙΖΟΝΤΑΙ οι επικουρικές συντάξεις!
Σύμφωνα με τις νέες επιταγές της τρόικας πρέπει
να συγκεντρωθεί από το «κούρεμα» των συντάξεων, το ποσό των 650 εκατ. ευρώ την πενταετία 2011 – 2015, προκειμένου να καλυφθούν τα ελλείμματα των επικουρικών ταμείων.

* ΣΤΟ Τροντχάιμ της Νορβηγίας έγινε παγκόσμιος διαγωνισμός για την καλύτερη γενειάδα. Συμμετείχαν 15 χώρες και πάνω από 160 διαγωνιζόμενοι.


* ΤΟ ΣΠΙΤΙ της φωτογραφίας είναι το ακριβότερο στην Αυστραλία. Ανήκει στον ομογενή Σωκράτη Βασιλειάδη και βρίσκεται στο αριστοκρατικό Τούρακ της Μελβούρνης, το προάστιο των κροίσων.
Το παράδοξο είναι πως μέσα σ’ αυτό το σπίτι, όπως γράφει η εφημερίδα "The Age", ο ομογενής έζησε όλο κι όλο έξι μέρες! Την έβδομη μέρα έφυγε για την Ευρώπη.
Το τεράστιο και πολυτελέστατο σπίτι του μένει άδειο για πάνω από τρία χρόνια και τώρα πωλείται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: