Σάββατο 21 Μαΐου 2011

100 φορές πάνω από το επιτρεπτό η ραδιενέργεια στην Ιαπωνία

Υπέρ της δημιουργίας μιας ανεξάρτητης υπηρεσίας, η οποία θα επιβλέπει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας, τάχθηκε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

ΡΟΖ σκάνδαλο συγκλονίζει την Τουρκία...
Πρωταγωνιστές πέντε ανώτερα στελέχη του τουρκικού ακροδεξιού Κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης MHP, τα οποία αναγκάσθηκαν και υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους μετά την διαρροή στο διαδίκτυο κάποιων βίντεο που δείχνουν μέλη του κόμματος σε άκρως πικάντικες, αλλά εξωσυζυγικές ερωτικές περιπτύξεις.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ντηλ με τον Λάκη ξεκίνησε...
Όλα δείχνουν ότι η «Ελληνοφρένεια» κατεβάζει αυλαία στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και πλέον οι δημιουργοί της συζητούν εκ νέου με τον Λαζόπουλο.
Οσοι γνωρίζουν, θεωρούν κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι από τη νέα σεζόν θα υπογράψουν μια κοινή παραγωγή με στόχο να κάνουν τα μηχανάκια της AGB να τρελαθούν. Σημειωτέον ότι από το καλοκαίρι του 2007 ο Λάκης Λαζόπουλος ήθελε να συνεργαστεί με τους δημιουργούς της σατυρικής εκπομπής του ΣΚΑΪ.


ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ διαρροές... Στην επαρχία Φουκουσίμα σύμφωνα με μετρήσεις χύθηκε στη θάλασσα ραδιενεργό υλικό 100 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.
Η πιο πρόσφατη μελέτη για τη διαρροή του Απριλίου από τον αντιδραστήρα αριθμός 2 έδειξε πως περιελάμβανε ένα σύνολο 4.700 τεραμπεκερέλ ραδιενεργού υλικού σε 500 κυβικά μέτρα νερού.

* META, τί γίνεται;
Έως τις 18 Ιουλίου ε
παρκούν τα χρήματα που διαθέτουν τα δημόσια ταμεία εάν δεν εκταμιευτεί η 5η δόση.
Σύμφωνα με πληροφο
ρίες της «Καθημερινής της Κυριακής», η τρόικα θέτει ως όρο μια αποκρατικοποίηση μέσα στον επόμενο μήνα.

* ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με δημοσίευμα περί πρότασης του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Α. Νταβούτογλου προς τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα να επισκεφθούν από κοινού τα κατεχόμενα, ο Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γρ. Δελαβέκουρας ανέφερε τα εξής:
«Τέτοια πρόταση ουδέποτε διατυπώθηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο από την... τουρκική πλευρά προς τον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, επομένως δεν είναι δυνατόν και να υπήρξε ανταπόκριση - είτε θετική είτε αρνητική - επ’ αυτής.
Σε κάθε περίπτωση, αυτονόητη προϋπόθεση για μια τέτοια επίσκεψη, θα αποτελούσε η απόσυρση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων, η παρουσία των οποίων, είναι, όπως γνωρίζει η διεθνής κοινότητα, η ουσία του Κυπριακού προβλήματος.

O 78χρονος Ζαν Πωλ Μπελμποντό με το μοντέλο του Playboy Barbara Gandolfi. Σε μία λαμπερή τελετή, το φεστιβάλ Καννών τίμησε τον "άσχημο γόη" του γαλλικού σινεμά με ειδικό Χρυσό Φοίνικα, για την προσφορά του στην 7η τέχνη.

* ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...
Διατάχθηκε χθες η αποφυλάκιση του Νομινίκ Στρος-Καν.
Θα διαμείνει σε διαμέρισμα στη φημισμένη λεωφόρο του Μπρόντγουεϊ στο Μανχάταν.
Ο Στρος Καν θα έχει μονίμως δίπλα του έναν ένοπλο σωματοφύλακα και ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι στον αστράγαλό του. Στη φωτογραφία (δεξιά)οι δημοσιογράφοι έχουν πολιορκήσει το κτίριο στη Νέα Υόρκη αμέσως μετα την αποφυλάκισή του χθες βράδυ.

* Ο ΠΡΩΤΟΣ υπολογιστής ήταν ελληνικής καταγωγής. Χρονολογείται από το 80 π.Χ. και κρατάει ακόμα καλά κρυμμένα τα μυστικά του. Πρόκειται για τον «Μηχανισμό των Αντικυθήρων», που ανασύρθηκε από το βυθό της θάλασσας πριν από 109 χρόνια. Περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ!

* ΤΑΞΙΔΙ... Η Ντάτσα τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται γοργά και η δημοτική μαρίνα είναι ιδανικός σταθμός για θαλαμηγούς και άλλα μικρά σκάφη. Παρ' όλα αυτά δεν παύει να είναι (ακόμα) ένας προορισμός για νοσταλγούς του αυθεντικού. ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ!

«ΕΛΛΗΝΕΣ ζωγράφοι της Κωνσταντινούπολης στο Ανάκτορο του Τοπ Καπί».
Αυτός είναι ο τίτλος της έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Μαϊου έως και τις 30 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη.
Θα παρουσιασθούν 100 έργα, τα οποία απεικονίζουν πορτρέτα Σουλτάνων και υψηλόβαθμων Οθωμανών αξιωματούχων, προσωπογραφίες ιεραρχών από τη συλλογή της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, εικόνες από εκκλησίες, όψεις της Πόλης και νεκρές φύσεις.

ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙ ο Καιρός...
Τα ηνία του δελτίου καιρού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega αναλαμβάνει η Λίλα Καρακιτσάκη, αντικαθιστώντας τον Νίκο Διαμανταρίδη.
Η νέα παρουσιάστρια είναι πρώην μοντέλο και Μις Υδρόγειος 2003.


ΤΙ ΚΑΝΕΙ η πρώην του Di Caprio στις μαγευτικές Κάννες;
Και (το πιο σπουδαίο) τί θα κάνει ο Di Caprio αν θα δει αυτή τη φωτογραφία; Η Bar Rafaeli κάνει Dolce Vita στη Γαλλική Ριβιέρα.

ΣΚΛΗΡΗ και Γαλλίδα...
Σχεδόν ταυτόχρονα με την υποβάθμιση από τον οίκο Fitchη η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της προς την αυστριακή εφημερίδα De Standaard χτυπά καμπάνα χρεωκοπίας για την Ελλάδα και ζητά από την Αθήνα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.
Στην συνέντευξη, που αναδημοσιεύει το Bloomberg και... έχει τον τίτλο «Η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει», η Γαλλίδα τονίζει ότι για όποια επιπλέον βοήθεια στην Αθήνα προϋπόθεση είναι, αυτή να επιδείξει αποτελέσματα σε ότι αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή.
Η κ. Λαγκάρντ τονίζει επίσης ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει περισσότερα από όσα έκανε τους προηγούμενους 12 μήνες, ενώ δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Μάλιστα σε σκληρή γλώσσα η κ. Λαγκάρντ ύπογράμμισε ότι οι ευρωπαίοι έχουν κουραστεί από την ανικανότητα της Ελλάδας να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και να φέρει αποτελέσματα στα δημοσιονομικά της.



*ΣΗΜΕΡΑ γιορτάζουν οι: Κώστηδες, Κωνσταντίνες, Κωνσταντίες, Κωστούλες, Ντίνους, Νάντιες, Ελένες, Έλενες, Ελεάνες, Λένες, Λενίτσες, Λένγκω, Λενιώ, Ελεονώρες, Νόρες και Μαριλένες.
Σαν σήμερα γεννήθηκαν:
1913 - Τζίνα Μπαχάουερ, Ελληνίδα μουσικός (πιανίστρια) και το 1921 ο Αντρέι Ζαχάρωφ, Ρώσος φυσικός. Πάλεψε για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα του και βραβεύτηκε με Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο όμως αρνήθηκε.
Τελος, μια μέρα σαν κι αυτή, έφυγε από τη ζωή το 1999 ο Φρέντυ Γερμανός (φωτό), Έλληνας συγγραφέας, δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιαστής.

* ΜΙΑ ΜΕΡΑ σαν κι αυτή...
1819: Το πρώτο ποδήλατο κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους της Νέας Υόρκης.
1864: Τα Επτάνησα ενώνονται επίσημα με την Ελλάδα.
1904: Ιδρύεται στο Παρίσι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA).
2005: Η Ελλάδα κατακτά την πρώτη θέση στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision στο Κίεβο της Ουκρανίας, με το τραγούδι "My number One", ερμηνευμένο από την Έλενα Παπαρίζου (φωτό). Μουσική του Χρήστου Δάντη και στίχοι της Ναταλίας Γερμανού. Είναι η πρώτη νίκη της Ελλάδα στα 31 χρόνια συμμετοχής της στο θεσμό.
2006: Η Φιλανδία κερδίζει τον 51ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με το τραγούδι - έκπληξη των Lordi «Hard Rock Hallelujah», ενώ η Άννα Βίσση καταλαμβάνει την 9η θέση με το τραγούδι «Everything».

Δεν υπάρχουν σχόλια: