Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Του Αγ.Βαλεντίνου στην Πράγα και τις πόλεις της UNESCO

Θέλετε να εκπλήξετε τον σύντροφό σας και να περάσετε αξέχαστα την ημέρα του Αγ.Βαλεντίνου; Σας ρίχνουμε την ιδέα να γιορτάστε την Ημέρα των Ερωτευμένων στην Τσεχία. Το ευρύ φάσμα των επιλογών σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει.

Ένα παραμύθι σε ανάκτορο

Αν σας αρέσει η ιστορία ή η πολυτέλεια, γιορτάστε την Ημέρα του Αγ.Βαλεντίνου σε κάποιο ανάκτορο της Τσεχίας. Ζήστε εδώ το παραμύθι σας. Το ανάκτορο Loucen, που βρίσκεται σε απόσταση 50χλμ. από την Πράγα, προσφέρει πολυτελείς σουίτες για ερωτευμένα ζευγάρια.
Βιώστε την ιστορία σε μία από τις σουίτες του ανακτόρου Jemniste της Κεντρικής Βοημίας. Μείνετε στα μικρά σπίτια στην αυλή του ανακτόρου. Εκτός από την αγάπη σας, εκεί θα βρείτε τζάκι για να σας ζεσταίνει αλλά και πλούσιο πρωινό που θα σας σερβίρεται στο κρεβάτι σας.
Απ' την άλλη μεριά το ανάκτορο Zbiroh (φωτογραφία) προσφέρει ανέσεις αληθινού παλατιού στους επισκέπτες του. Το νεο-Αναγεννησιακό ανάκτορο με θέα στο δάσος των ορέων Brdy βρίσκεται μεταξύ Πράγας και Plzen και προσφέρει 50 δωμάτια μέσα στο ανάκτορο. Η διακόσμηση είναι εποχής. Οι εκθέσεις του ανακτόρου είναι ανοικτές όλο το χρόνο, ενώ μεσαιωνικές βραδιές διοργανώνονται για τους επισκέπτες κάθε Δευτέρα.
Αξέχαστες στιγμές θα περάσετε και στο ανάκτορο Mcely , που βρίσκεται στην Κεντρική Βοημία κοντά στην πόλη Mlada Boleslav. Άλλωστε ετοιμάζουν ένα εκπληκτικό μενού για την Ημέρα του Αγ.Βαλεντίνου. Ο σεφ βασίζει τις συνταγές του στα βήματα των πρώτων ιδιοκτητών του ανακτόρου, του οίκου Thurn-Taxis. Σημαντικό είναι ότι το εστιατόριο του ανακτόρου συγκαταλέγεται στα δέκα κορυφαία εστιατόρια της Τσεχικής Δημοκρατίας. Μην παραλείψετε να δεχθείτε τις υπηρεσίες μασάζ. Θα σας απογειώσει.
Οι λάτρεις των παλαιών ταινιών θα αισθανθούν σαν το σπίτι τους στο ανάκτορο Kotera κοντά στο Kolin. Το ξενοδοχείο χτίστηκε και διακοσμήθηκε την δεύτερη δεκαετία του 20ου αιώνα από τον ιδρυτή της Τσεχικής σύγχρονης αρχιτεκτονικής, Jan Kotera και προσφέρει ένα μοναδικό πακέτο για τα ερωτευμένα ζευγάρια που περιλαμβάνει δείπνο τριών πιάτων, σαμπάνια και ένα άνθος για τις κυρίες.

Στην Πράγα και τις πόλεις της UNESCO

Τα μυστηριώδη μέρη του ιστορικού κέντρου της Πράγας είναι ιδανικά για ρομαντικούς περιπάτους αλλά και μία στάση στα τοπικά, παραδοσιακά cafe ή μία κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα θα σας γοητεύσουν.
Αν προτιμάτε μικρότερες πόλεις, τότε επισκεφθείτε τη γραφική πόλη Cesky Krumlov στη Νότια Βοημία. Το μοναδικό σύμπλεγμα ανακτόρων, που προστατεύεται από την UNESCO, θα σας μαγέψει.
Για ρομαντικές ψυχές η πρότασή μας είναι η "Βενετία της Μοραβίας" ή αλλιώς η πόλη Telc που βρίσκεται στα σύνορα της Νότιας Βοημίας και των Υψίπεδων της Μοραβίας. Η παραμυθένια της ατμόσφαιρα έχει συνεπάρει πολλούς σκηνοθέτες, Ιταλούς κορυφαίους αρχιτέκτονες καθώς και την UNESCO.

Δεν υπάρχουν σχόλια: