Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

"Δεν βρήκαμε θρόνο, αλλά σκαμνάκι γεμάτο καρφιά"

"Δεν βρήκαμε θρόνο, ένα σκαμνάκι γεμάτο καρφιά βρήκαμε, το αίμα ακόμα τρέχει...", αναφέρει ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην "Καθημερινή της Κυριακής".
‎"Ναι, έχουν δίκιο οι νέοι που θυμώνουν με όσα απαράδεκτα διαπιστώνουν καθώς μεγαλώνουν, με την ασυνέπεια λόγων και έργων των μεγάλων, με τη χλιδή των ολίγων και την ανέχεια των πολλών", είχε δηλώσει παλιότερα στην ίδια εφημερίδα ο φωτισμένος ιεράρχης.
"Ολοζώντανα μένουν στη μνήμη μου τα πρώτα Χριστούγεννα στα Τίρανα, το 1991, όταν λειτουργήσαμε στον καθεδρικό ναό, που ήταν εσωτερικά εντελώς κατεστραμμένος. Είχαμε βάλει νάιλον στα παράθυρα για να κρυώνουμε λιγότερο· η βροχή διαπερνούσε τη στέγη. Ο ναός όμως ήταν κατάμεστος και η ατμόσφαιρα συγκλονιστική. Στη συνέχεια, σκέπτομαι την Πρωτοχρονιά του 1992 στην Κορυτσά".

ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ επίσκεψη του Τούρκου αντιπροέδρου Μπουλέντ Αρίντς στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως αναφέρεται ο τουρκικός Τύπος. «Ιστορική μέρα στο Πατριαρχείο», γράφει η εφημερίδα "Χουριέτ" σε πρωτοσέλιδο τίτλο. «Θεωρούμε υποχρέωσή μας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων» είναι ο τίτλος της "Μιλιέτ", ενώ ο τίτλος της "Ζαμάν" αναφέρει: «Η πρώτη επίσκεψη στο ανώτατο επίπεδο στο Πατριαρχείο μετά τον Μεντερές». Εν τω μεταξύ για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, αναβλήθηκε από τον Ελληνικό Ναυτικό Oμιλο Καΐρου η τελετή ρίψης του Τιμίου Σταυρού στο Νείλο ποταμό, που θα γινόταν μεθαύριο 6 Ιανουαρίου, λόγω φόβου επίθεσης. Πάντως, στην Αλεξάνδρεια, η ρίψη του Σταυρού θα γίνει κανονικά στις εγκαταστάσεις του εκεί Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄, παρουσία των αρχών.

ΓΙΑ ΤΗΝ παχυσαρκία φταίνε και οι... κακές παρέες, σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Οπως έχει διαπιστωθεί, αν κάποιος άνδρας έχει έναν φίλο που είναι παχύσαρκος, ο κίνδυνος να βρεθεί και ο ίδιος σε αυτή την κατάσταση διπλασιάζεται.

ΣΥΜΦΩΝΑ με στοιχεία της Σουηδικής Στατιστικής Υπηρεσίας στη χώρα που έχει 9 εκατομμύρια 417 χιλιάδες πληθυσμό, ο αριθμός των ανθρώπων που ξεπερνούν το εκατοστό έτος της ηλικίας τους έφτασαν στους 1.600 (οι 416 από αυτούς είναι γυναίκες). Στη Σουηδία χάρη στην βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην τακτική εκγύμναση, στις υπηρεσίες υγείας και στις υπηρεσίες που προσφέρονται στους ηλικιωμένους, ο μέσος όρος ζωής αυξήθηκε στα 85 και αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, στα 87 έτη το 2060.

ΚΑΤΕΠΕΣΕ και συνετρίβη στρατιωτικό αεροσκάφος που τελούσε εκπαιδευτική πτήση,στην επαρχία Menemen της Σμύρνης. Το στρατιωτικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος που απογειώθηκε από τη 2η Αεροπορική Βάση του Çiğli, κατέπεσε κοντά στο χωριό Görece της επαρχίας Menemen γύρω στις 13:00 το μεσημέρι χθες.

Zhangjiajie / Hubei, Κίνα. Στο χιονισμένο βουνό (φωτό αριστερά) Tianmen Kecai Chen οι τολμηροί διάλεξαν την πιο δροσερή αποστολή με έπαθλο ο νικητής να μπει στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες. Φορώντας μόνο το σορτς μπήκαν σε δοχεία γεμάτα πάγο κι όποιος αντέξει περισσότερο. Ο νικητής kann sich Jin κέρδισε με 120 λεπτά, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν 108 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: