Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Ορατή και στη Ρόδο η έκλειψη ηλίου

Θυμήσου... Αύριο λήγει η προθεσμία του υπουργείου Οικονομικών για τα τέλη κυκλοφορίας ή όσους επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας.

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ... Διέψευσε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με αφορμή συνέντευξη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. "Δεν υπάρχουν τέτοιες συζητήσεις", δήλωσε, εκτιμώντας ότι αυτό δεν θα βοηθούσε ούτε την Ελλάδα, ούτε την Ευρώπη.

Σήμερα εκτιμάται ότι υπάρχουν περισσότερες από δύο εκατομμύρια ανέλεγκτες χρήσεις, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ περίπου 30 δισ. ευρώ λιμνάζουν ως ληξιπρόθεσμες οφειλές. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, ο νόμος ορίζει ως πλημμελήματα τις φορολογικές υποθέσεις που αφορούν οφειλές έως 50.000 ευρώ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές από αυτές να παραγράφονται καθώς λόγω υποστελέχωσης και μεγάλου φόρτου εργασίας στα δικαστήρια, οι υποθέσεις αυτές εκδικάζονται στα 7 με 10 χρόνια κατά μέσο όρο, δηλαδή… αφού έχουν παραγραφεί!

Συγκεκριμενοποιούνται τα σχέδια της Γερμανίας για το Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης του ευρώ , που προβλέπεται να τεθεί σε ισχύ μετά το 2013. Ως γνωστόν θα αντικαταστήσει το σημερινό μηχανισμό, βάσει της απόφασης του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες. Εν τω μεταξύ κρίσιμο τεστ για την αντοχή του ευρώ και των υπερχρεωμένων χωρών θα αποτελέσουν οι εκδόσεις κρατικών ομολόγων τις επόμενες ημέρες από Γαλλία, Ιταλία και Πορτογαλία.Πολλοί φοβούνται μήπως η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο και μια νέα πιστωτική κρίση κάνει και πάλι την εμφάνισή της.

Ορατή και στη Ρόδο θα είναι η μερική έκλειψη ηλίου, που θα παρατηρηθεί σήμερα Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2011, μεταξύ των ωρών 09:09 το πρωί και 12:17 το μεσημέρι.Η μέγιστη φάση της έκλειψης θα σημειωθεί στις 10:23 π.μ. και θα είναι ορατή εάν ο ουρανός δεν έχει σύννεφα.
Επειδή η Σελήνη θα καλύψει τον ηλιακό δίσκο μόνο κατά τα δύο τρίτα, το φ...ως θα περιοριστεί αισθητά αλλά δεν θα σκοτεινιάσει πλήρως. Οι ειδικοί προτρέπουν το κοινό να μην επιχειρήσει να παρακολουθήσει το φαινόμενο με γυμνό μάτι ή με τη χρήση διαφόρων ερασιτεχνικών μέσων, γιατί υπάρχει κίνδυνος σοβαρής βλάβης στην όραση μέχρι και τύφλωσης. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, όσοι προτίθενται να παρακολουθήσουν το φαινόμενο, συστήνεται να προμηθευτούν ειδικά για το σκοπό αυτό προστατευτικά γυαλιά.
Μέσα στο 2011 θα πραγματοποιηθούν άλλες τρεις εκλείψεις ηλίου, όλες μερικές: την 1η Ιουνίου, την 1η Ιουλίου και στην 25η Νοεμβρίου. Καμία από τις άλλες τρεις εκλείψεις δεν θα είναι ορατή από την περιοχή της Ρόδου.


Θέλει να παντρευτεί γ
ια έκτη φορά "για να γιατρέψει τη μοναξιά του" ένας Μαλαίσιος ηλικίας 110 ετών και ήδη βρήκε ανταπόκριση από δύο γυναίκες ηλικίας 82 και 70 ετών. Έχει πέντε παιδιά, 20 εγγόνια και 40 δισέγγονα.

Όλα τραβούν την ανηφόρα!!! Από 23 Ιανουαρίου τα δικαστικά έξοδα εκτοξεύονται στα ύψη. Συγκεκριμένα, αυξάνεται 1.000% το παράβολο υποβολής μήνυσης, δηλαδή από δέκα ευρώ που είναι σήμερα αυξάνεται στα 100 ευρώ, ενώ παράλληλα αυξάνεται κατά 500% το παράβολο δήλωσης παράστασης πολιτικής αγωγής (από τα 10 ευρώ στα 50 ευρώ).

ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ... "Οι σύγχρονοι Έλληνες δεν είναι απόγονοι των αρχαίων και η Ελλάδα μοιάζει με… «Κοκκινοσκουφίτσα» που ξεστράτισε". (Περιεχόμενο ομιλίας που έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεοδ. Πάγκαλος στο Λονδίνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος»).

ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΓΓΛΕΖΩΝ; Γιγαντοαφίσα (φωτό) που έχει αναρτηθεί σε πλατφόρμα κεντρικού σταθμού του λονδρέζικου μετρό προτρέπει στους πελάτες της να στοιχηματίσουν σε βάρος του ευρώ και των ελληνικών ομολόγων. Η σχετική διαφημιστική εκστρατεία έγινε από την επενδυτική εταιρεία Capital Spreads του Σίτι.

Τίποτα δεν πήγαινε χαμένο από το χοίρο των Χριστουγέννων... Εκτός από το κρέας που τρώγεται, για κάθε κομμάτι του ζώου υπήρχε κάποια χρήση. Ακόμα και η ουροδόχος κύστη, η «φούσκα» όπως λέγεται, πλυνόταν και καθαριζόταν και μετά φουσκωνόταν και γινόταν μπάλα, πολύτιμο δώρο για τα παιδιά της εποχής εκείνης. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας τμήματα του χοιρινού χρησιμοποιούνταν κατά το παρελθόν ως πρώτη ύλη για διάφορα γιατροσόφια, ενώ άλλα κομμάτια του αποτελούσαν αντικείμενα μαντείας. Πιο συγκεκριμένα ο σφάχτης ή κάποιος ηλικιωμένος έμπειρος μελετούσε τα σπλάγχνα του ζώου για να ερμηνεύσει τι σήμαιναν για το μέλλον, για την τύχη του σπιτιού, τις σοδειές, τον καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: