Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία για το χειμώνα

Το site σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών trivago.gr παρουσιάζει τα δέκα ξενοδοχεία της Ευρώπης για το χειμώνα:
1. Hotel Kosciuszko (Kρακοβία, Πολωνία) Το ξενοδοχείο Kosciuszko (φωτό) είναι ο παλιός ξενώνας της θερινής κατοικίας των Επισκόπων της Κρακοβίας. Ακόμα και σήμερα το τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο διακρίνεται για την κομψότητά του. Το σαλόνι του ξενοδοχείου με το τζάκι είναι ένα δημοφιλές σημείο όπου οι επισκέπτες μπορούν να ζεσταθούν και να χαλαρώσουν μετά από μια μέρα περιήγησης στα αξιοθέατα της Κρακοβίας. Ακόμη και τους κρύους μήνες, η πόλη του Βιστούλα αποτελεί ένα ελκυστικό τουριστικό προορισμό. Οι επισκέπτες δε θα πρέπει να παραλείψουν να επισκεφθούν το κάστρο Wawel αλλά και την μεσαιωνική κύρια αγορά.

2. Parador de Arties (Arties, Ισπανία) Στο ορεινό χωριό Arties στα Πυρηναία της Καταλονίας βρίσκεται το ξενοδοχείο Parador der Arties στην Αραγονία. Το τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο είναι περιτριγυρισμένο από λόφους, πεδιάδες και από τις χιονισμένες κορυφές των Πυρηναίων. Τα βαριά, ξύλινα δοκάρια και η οροφή του ξενοδοχείου μαρτυρούν τη μακρινή ιστορία του κτιρίου. Στο πρώην σπίτι του Gaspar de Portola, του ιδρυτή της πόλης San Diego, οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν όμορφες γεύσεις στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

3. Turm Hotel Gracherhof (Grachen, Ελβετία) Σε ένα ψηλό οροπέδιο, στις ελβετικές Aλπεις το ξενοδοχείο υποδέχεται τους επισκέπτες τους σε υψόμετρο 1600 μέτρων, στο θέρετρο διακοπών Grachen. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στις Aλπεις του Valais, δηλαδή στο ιδανικό σημείο εκκίνησης για να εξερευνήσει κανείς τον κόσμο του χειμώνα. Οι βόλτες με το έλκυθρο και οι χαλαροί περίπατοι στο χιόνι είναι μόνο κάποιες από τις δυνατότητες που προσφέρονται στο θέρετρο αυτό.

4. Hotel Les Grands Montets (Argentiere, Γαλλία) Στο κέντρο των γαλλικών Aλπεων, σε έναν αγαπημένο προορισμό για σκι, στο Grands Montets βρίσκεται το ξενοδοχείο Hotel Les Grands Montets, στην περιοχή Argentiere. Οι επισκέπτες που αγαπούν τα σπορ έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις γαλλικές Aλπεις κάνοντας σκι ή snowboard στις πλαγιές τους. Οι ταξιδιώτες μπορούν να μεταφερθούν πολύ άνετα με τον ανελκυστήρα σε υψόμετρο 4000 μέτρων, στο βουνό Berg Aiguille, απ΅ όπου έχουν μια μαγευτική θέα.

5. Hotel Palazzo Seneca (Norcia, Ιταλία) Το ξενοδοχείο Palazzo Seneca βρίσκεται στην πόλη Norcia στην Ούμπρια, στην επαρχία της Περούτζια. Η οικογένεια Bianconi, η οποία έχει μια παράδοση 150 χρόνων, υποδέχεται τους επισκέπτες σε αυτό το κτίριο, το οποίο έχει ρίζες από τον 16ο αιώνα. Στα 24 δωμάτια του ξενοδοχείου, οι επισκέπτες έχουν την αίσθηση μιας βασιλικής ατμόσφαιρας. Το εθνικό πάρκο Monti Sibillini προσκαλεί τους επισκέπτες να περιπλανηθούν στην άγρια φύση. Οι φιλοξενούμενοι μπορούν να κλείσουν το βράδυ τους στο εστιατόριο του ξενοδοχείου „Vespasia“ υπό το ρομαντικό φως των κεριών.

6. Hotel Culloden House (Iνβερνές, Σκωτία) Το ξενοδοχείο Culloden House βρίσκεται σε ένα υπέροχο κτήμα στην Ινβερνές στα Highlands της Σκωτίας. Το κτίριο χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και είναι Γρηγοριανού στυλ. Στην μακραίωνη ιστορία του, υπήρξε κατοικία πολλών γαλαζοαίματων. Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη χαρακτηριστική σκωτζέζικη φιλοξενία. Το ταξίδι στη λίμνη Loch Ness είναι απαραίτητο. Η ημέρα μπορεί να κλείσει με ένα σκωτζέζικο ουίσκι μπροστά από το αναμμένο τζάκι του ξενοδοχείου.

7. Hotel the Montague on the Gardens (Λονδίνο, Αγγλία). Το ξενοδοχείο Montague on the Gardens είναι ένα κομψό city hotel στο δυτικό Λονδίνο. Παρόλο που βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να χαλαρώσουν και να απομoνωθούν από το θόρυβο της βρετανικής πόλης. Μετά από μια κουραστική ημέρα στα αξιοθέατα της πόλης και τις αγορές του Λονδίνου, οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν με ένα τσάι δίπλα στο τζάκι.

8. Hotel Staudacherhof (Garmisch-Partenkirchen, Γερμανία) To άνετο αυτό ξενοδοχείο βρίσκεται στο βαυαρικό θέρετρο Garmisch-Partenkirchen. Σε όσους δεν αρέσουν οι χαμηλές θερμοκρασίες, μπορούν να χαλαρώσουν στην εσωτερική πισίνα ή να απολαύσουν ένα μασάζ στην περιοχή spa του ξενοδοχείου. Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου σερβίρονται παραδοσιακές βαυαρέζικες λιχουδιές.

9. Hotel Schwarzer Adler Kitzbuhel (Kitzbuhel, Αυστρία) Tο ξενοδοχείο Schwarzer Adler Kitzbuhel είναι ένα μοντέρνο Boutique ξενοδοχείο, το οποίο διατηρεί την παραδοσιακή τιρολέζικη γοητεία του. Εδώ θα βρει κανείς πίστες για σκι και snowboard για όλα τα επίπεδα.

10. Hotel De Brugsche Suites (Μπρίζ, Βέλγιο) Στο ιστορικό κέντρο του Μπρίζ βρίσκεται το μικρό ξενοδοχείο Hotel De Brugsche Suites. Η πόλη στην Δυτική Φλάνδρα έχει να προσφέρει μερικά αξιοθέατα το χειμώνα. Μια βόλτα στη μεσαιωνική παλιά πόλη είναι απόλυτη προϋπόθεση. Οι οπαδοί της σοκολάτας θα ενθουσιαστούν δοκιμάζοντας τις πολλές σοκολάτες και πραλίνες που είναι ένα από τις πιο χαρακτηριστικές σπεσιαλιτέ του Βελγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: