Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ξεφλούδισμα τέλος...

"Μισθοί ...δραχμής με νόμισμα ευρώ", γράφει στο πρωτοσέλιδο του ο "Τύπος της Κυριακής". Η κυβέρνηση ολοκληρώνει το πακέτο υποτίμησης της ελληνικής οικονομίας. Απόγνωση στην αγορά από την κρίση και τις απεργίες...

Στραβά μάτια κάνουν στη νέα "φούσκα" του Χρηματιστηρίου οι αρχές. Πάλι την πληρώνουν οι μικροκαταθέτες που έχασαν τα δυο τελευταία χρόνια το 70% της αξίας των μετοχών τους! Γιατί δεν επεμβαίνουν και γιατί δεν μιλά κανείς για το νέο έγκλημα;

Ξεφλούδισμα τέλος... Η τριχωτή φλούδα του ακτινιδίου είναι αντιοξειδωτική και πιστεύεται πως διαθέτει αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιαλλεργικές ιδιότητες ενώ περιέχει τρεις φορές τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του καρπού του φρούτου. Συμβάλλει επίσης στην καταπολέμηση ιών όπως ο σταφυλόκοκκος και το κολοβακτηρίδιο Εcoli που προκαλούν συνήθως τις τροφικές δηλητηριάσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φλούδα ακόμη και αν περάσετε τα ακτινίδια από τον αποχυμωτή.
Όσο για τις μπανάνες, επιστήμονες στην Ταϊβάν ανακάλυψαν ότι η φλούδα τους κάνει καλό στην κατάθλιψη καθώς είναι πλούσια σε σεροτονίνη, χημική ουσία η οποία επηρεάζει τη διάθεση του ανθρώπου που τη λαμβάνει. Κάνει επίσης καλό στα μάτια, αφού περιέχει αντιοξειδωτικό που τα προστατεύει από την έκθεση σε υπεριώδες φως, την κύρια αιτία πρόκλησης καταρράκτη.
Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν στην Ιαπωνία, η φλούδα του σκόρδου περιέχει αντιγηραντικά συστατικά που προστατεύουν την καρδιά.
Τ'ελος, ένα κιλό πατάτες με τη φλούδα τους περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C από ότι ένα κιλό πορτοκάλια. Έτσι είναι τέλειες για όποιον θέλει να αποφύγει το κρύωμα.


"Δώρο" Αγιοβασιλιάτικο... Έτοιμος να υποβαθμίσει εκ νέου την Ελλάδα είναι ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch. Η νέα του αξιολόγηση αναμένεται να γίνει μέσα στον πρώτο μήνα του νέου έτους.


Νέες παρενοχλήσεις... Τουρκικό πολεμικό σκάφος, η κορβέτα «Bodrum» εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Ευβοίας και Σκύρου σήμερα το πρωί. Χτες παρατηρήθηκε διπλή υπέρπτηση στους Φούρνους και το Αγαθονήσι από σχηματισμό οκτώ τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών. Ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη και ο ετήσιος «πόλεμος της τσιπούρας» στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: