Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Φεύγω για Πεκίνο...

Αυξάνουν κατά 20% τον κατώτατο μισθό οι αρχές στο Πεκίνο για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες.

"Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι ο καρκίνος είναι μια καινούργια ασθένεια» δηλώνει ο Ρόμπερτ Γουάινμπεργκ, ερευνητής στο Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Ερευνας Γουάιτχεντ του Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης. «Απλώς παλαιότερα ήταν λιγότερο συνηθισμένη, επειδή ο κόσμος πέθαινε στο μέσον της ζωής του από άλλα πράγματα". "Εάν ζούσαμε όλ...οι αρκετά, κάποια στιγμή θα παθαίναμε καρκίνο» καταλήγει ο δρ Γουάινμπεργκ. Oι παραπάνω δηλώσεις έγιναν με αφορμή την ανακάλυψη από αρχαιολόγους ενός σκυθικού τάφου στη Ρωσική δημοκρατία της Τούβα πριν από 10 χρόνια, στον οποίο οι επιστήμονες έκαναν και μια σημαντική ιατρική ανακάλυψη: στα οστά ενός άνδρα που ήταν θαμμένος εκεί εντόπισαν την παλαιότερη περίπτωση μεταστατικού καρκίνου του προστάτη που έχει βρεθεί ποτέ.

Τα ζευγάρια που αποφεύγουν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις πριν το γάμο, έχουν τελικά μια πιο σταθερή και ευτυχισμένη σχέση, αλλά και καλύτερη σεξουαλική επαφή. Αυτό ισχυρίζεται ότι διαπίστωσε μια νέα αμερικανική έρευνα, που έρχεται να αναθερμάνει πατροπαράδοτες αντιλήψεις, τις οποίες ο περισσότερος κόσμος θεωρεί πια ξεπερασμένες. H σχετική μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό οικογενειακής ψυχολογίας “Journal of Family Psychology”.

Τέρμα στο δυνατό ροχαλητό... Επιστήμονες ξεκίνησαν δοκιμές μιας εμφυτεύσιμης συσκευής που μοιάζει με βηματοδότη και η οποία μπορεί να βοηθήσει ορισμένους ασθενείς με υπνική άπνοια να κοιμούνται πλέον σαν... πουλάκια.

Τα 6,9 δισεκατομμύρια θα φτάσει την Πρωτοχρονιά ο παγκόσμιος πληθυσμός, ενώ θα αγγίξει τα 7 δισεκατομμύρια μέχρι τα μέσα του 2011, ανακοίνωσε στο Ανόβερο μια γερμανική οργάνωση που προωθεί τον έλεγχο των γεννήσεων.

Οι 33 μεταλλωρύχοι της Χιλής που πέρασαν 69 ημέρες στα έγκατα της γης, σε βάθος 600 μέτρων, ανακηρύχθηκαν χθες "ομάδα της χρονιάς" από τη βρετανική εφημερίδα The Times.

Περίπου 30 ρομπότ σε σχήμα αυγού έπιασαν δουλειά ως δασκάλες αγγλικών σε 21 δημοτικά σχολεία μιας νοτιοκορεατικής πόλης, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος, που δείχνει τόσο τις ολοένα διευρυνόμενες δυνατότητες της ρομποτικής τεχνολογίας, όσο όμως και τον κίνδυνο για τις θέσεις εργασίας των (ανθρώπων) εργαζόμενων λόγω αυτών των εξελίξεων, που θα ενταθούν στο μέλλον. Κινούνται με ροδάκια μέσα στην τάξη, την ώρα που μιλούν στους μικρούς μαθητές, τους διαβάζουν βιβλία, ενώ μερικές φορές κουνιούνται ρυθμικά στο ρυθμό της μουσικής. Τα ρομπότ χρησιμοποιούν προ-προγραμματισμένο λογισμικό για να τραγουδάνε και να παίζουν με τα παιδιά παιγνίδια εκμάθησης του αλφαβήτου.

Ο καλύτερος τρόπος για να αναδειχθεί το άρωμα και η γεύση της σαμπάνιας είναι να σερβίρεται σε ποτήρι υπό κλίση, αφού θα έχει χτυπηθεί καλά το μπουκάλι, σύμφωνα με Γάλλους ερευνητές. Μάλιστα οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι υπάρχουν δυο τρόποι για να σερβιριστεί σωστά η σαμπάνια: είτε να ρέει άφθονη στο ποτήρι αμέσως μετά το άνοιγμα του μπουκαλιού, είτε να ελέγχεται η ροή και να γεμίζει το ποτήρι σε δύο δόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: