Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Ένας λόγος να γιορτάζεις...


Σήμερα, υπάρχει ένας λόγος να γιορτάζεις, γιατί είναι...

* ΗΜΕΡΑ για την Εκβιομηχάνιση της Αφρικής, μια μέρα που μας υπενθυμίζει ότι 30 από τις 48 πιο υπανάπτυκτες χώρες του κόσμου βρίσκονται στην Μαύρη Ήπειρο.

* ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (φωτογραφία), που την έχουν επικυρώσει 191 κράτη, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών. Παρά τα διεθνή κείμενα προστασίας των παιδιών, που σε πολλές χώρες αποτελούν κενό γράμμα, εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια και να στερούνται της στοιχειώδους σχολικής εκπαίδευσης, εκατοντάδες χιλιάδες υφίστανται τις τραγικές συνέπειες συρράξεων και οικονομικού χάους, δεκάδες χιλιάδες ακρωτηριάζονται στους πολέμους και πολλά ακόμη ορφανεύουν ή και σκοτώνονται από τον ιό του AIDS και από άλλες ασθένειες.

* ΗΜΕΡΑ Μνήμης Υπερφυλικών. Στην κατηγορία των υπερφυλικών ανθρώπων ανήκουν οι παρενδυτικοί (τραβεστί), οι ερμαφρόδιτοι (ανδρόγυνοι) και άφυλοι (τρίτο φύλο). Στην ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και στη βελτίωση της θέσης τους στην κοινωνία στοχεύει η Ημέρα Μνήμης Υπερφυλικών, που ξεκίνησε το 1999 στις ΗΠΑ, με σκοπό να τιμήσει τη μνήμη της τραβεστί Ρίτα Χέστερ, που δολοφονήθηκε με άγριο τρόπο το 1998 στο Σαν Φρανσίσκο. Γρήγορα, η εκδήλωση αυτή ξεπέρασε τα σύνορα των ΗΠΑ και έλαβε διεθνή χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: