Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Η Βενεζουέλα δεν είναι για όλους!


Τι σκέφτεσε όταν ακούς Βενεζουέλα; Πετρέλαιο, καφέ και Ούγκο Τσάβες.

Οι τουρίστες την επιλέγουν για τις απέραντες παραλίες, το μεγαλύτερο καταρράχτη στον κόσμο, για τις τελετές λευκής και μαύρης μαγείας και για τις "βόλτες" σε δάση απάτητα και βουνοκορφές των Άνδεων που είναι προσιτές μόνο στους κόνδορες.

Σίγουρα η Βενεζουέλα δεν είναι για όλους! Είναι για ταξιδιώτες που μπορούν να ζήσουν και χωρίς τα πολυτελή θέρετρα, που δεν έχουν διαγράψει από την ψυχή τους την περιπέτεια.

Η Βενεζουέλα διαθέτει και ένα απο τα πιό δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της δυτικής Υφηλίου το οποίο ονόμασε ο Χριστόφορος Κολόμβος "Μαργαριτάρι της Καραιβικής" η αλλιώς Isla Margarita. Το νησί των Μαργαριταριών είναι ολοχρόνιος προορισμός με τροπικές παραλίες στα ανατολικά του νησιού και μια φανταστική τροπική βλάστηση με παρθένες παραλίες στο δυτικό της μέρος.

Το νησί είναι επίσης και πόλος έλξης για τους λάτρεις θαλασσίων σπόρ και του γκόλφ.

Διαθέτοντας μια, ακόμη και για τα Λατινοαμερικάνικα δεδομένα, "θερμή" νυχτερινή ζωή στις ζώνες διασκέδασης, οι μέρες όσο και οι νύχτες στο νησί των Μαργαριταριών είναι "καυτές".

Ενδεικτικές τιμές γι αυτό το ταξίδι:

Αεροπορικά, ξενοδοχείο 4 αστέρων, πλήρης διατροφή, 10 διανυχτερεύσεις (all inclusive) απο 1600 ευρώ μ όλους τους φόρους στην τιμή.

Αεροπορικά, μεταφορές, ξενοδοχείο 4 αστέρων, πλήρη διατροφή, 14 διανυχτερεύσεων απο 1760 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των φόρων.

Χρήσιμες εγκυκλοπαιδικές πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ!

Εδώ βίντεο για τη Βενεζουέλα από το Youtube

Πάντως δεν είναι όλα στη Βενεζουέλα τόσο ειδυλλιακά όσο δείχνουν τα φανταχτερά προσπέκτους των τουριστικών γραφείων...

Το 1999 είχαν χάσει βιαίως τη ζωή τους 5.968 άνθρωποι, πέρυσι δολοφονήθηκαν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 13.975. Ανεξάρτητες πηγές, αναφέρουν πως αριθμός των νεκρών ξεπερνά τις 16.000.

Επιπλέον:

* Παρά τα τεράστια πετρελαϊκά της έσοδα, η οικονομική κατάσταση της Βενεζουέλας είναι δραματική,με το ΑΕΠ να υποχωρεί πέρυσι κατά 2,9% και τη συρρίκνωσή του να συνεχίζεται και εφέτος.

* Η ανεργία έκλεισε το 2009 στο 10,9% του εργατικού δυναμικού,ενώ εφέτος αναμένεται να ξεπεράσει το 12%.

* Ο πληθωρισμός ξεπερνά το 30% σε ετήσια βάσηο υψηλότερος του ημισφαιρίου-,ενώ παρατηρούνται ελλείψεις σε βασικά αγαθά διαβίωσης.

* Πολλά βασικά αγαθά,ιδίως τρόφιμα,εισάγονται από... «εχθρούς»: το 30,6% των συνολικών εισαγωγών προέρχεται από τις ΗΠΑ και το 10,2% από την Κολομβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: