Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Υποβάθμιση και σήψη στα πανεπιστήμια


Τον κίνδυνο, η προοδευτική υποβάθμιση και σήψη στα πανεπιστήμια της χώρας, να οδηγήσει την Παιδεία σε αποτελέσματα ανάλογα με εκείνα της Οικονομίας, επέσεισε ο βουλευτής Δωδεκανήσου, καθηγητής κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, στη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης την οποίαν είχε καταθέσει προ ημερών, με αφορμή την κλοπή των καλπών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κατά τις πρόσφατες πρυτανικές εκλογές.

Ο κ. Κρεμαστινός σημείωσε ότι «η μεν οικονομία μπορεί να αναταχθεί, η παιδεία όμως, αν οδηγηθεί σε τέτοιο αδιέξοδο, τότε προοιωνίζει πολύ κακά γεγονότα όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και για το έθνος».

Ζήτησε να ξεκινήσει επί της ουσίας διάλογος με συγκεκριμένο θέμα, «ποιό πρότυπο πανεπιστημιακό θέλουμε από τα πέντε ή δέκα πανεπιστήμια που υπάρχουν σήμερα στον κόσμο, σύμφωνα με την κατάταξη της UNESCO».

Σε περίπτωση που ο διάλογος οδηγηθεί σε αδιέξοδο, πρότεινε «να γίνει ακόμη και δημοψήφισμα αν χρειαστεί» όπου ο λαός θα απαντήσει στο ερώτημα «ποιό πανεπιστήμιο θέλουμε».

Τις ανησυχίες του κ. Κ Δ. Κρεμαστινού συμμερίστηκε απολύτως ο Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Ιωάννης Πανάρετος. Απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση είπε ότι μέχρι το τέλος του μήνα το υπουργείο θα έχει έτοιμο το γενικότερο πλαίσιο των κατευθύνσεων για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, λαμβανομένων υπόψιν των παρατηρήσεων και των επισημάνσεων του βουλευτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: