Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Ελληνική «παραλία» στο ...Λονδίνο


Μια ελληνική «παραλία» στην καρδιά του Λονδίνου, κέντρισε το ενδιαφέρον των Βρετανών και απέσπασε τα θετικά σχόλια επαγγελματιών του τουρισμού και απλών επισκεπτών.

Ο Yφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης εγκαινίασε χθες τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στην όχθη του Τάμεση στο κέντρο του Λονδίνου, για τη δημιουργία του οποίου μεταφέρθηκαν 550 τόνοι άμμου, στήθηκαν ομπρέλες και ξαπλώστρες, κιόσκια που προσφέρουν ελληνικά τοπικά προϊόντα και μια γιγαντοοθόνη που παρουσιάζει τουρίστες στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της καμπάνιας που υλοποιείται στο διαδίκτυο με τον τίτλο You in Greece.

Ο Yφυπουργός μιλώντας στα εγκαίνια κάλεσε του Βρετανούς τουρίστες να επισκεφθούν την Ελλάδα και να γνωρίσουν από κοντά τις φυσικές ομορφιές της, τον πολιτισμό και τα ιστορικά μνημεία , τον τρόπο ζωής και διασκέδασης, αλλά και τις σύγχρονες υποδομές σ΄ ενα περιβάλλον ασφάλειας, που εγγυάται την παραμονή των επισκεπτών.

"Το μήνυμα που φέρνει η έκθεση προς τους Βρετανούς τουρίστες είναι ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής και πολύ φιλόξενη χώρα, γεμάτη πολιτισμό, ομορφιά και έχει υπέροχο τρόπο ζωής", ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Νικητιάδης και πρόσθεσε:
"Καλούμε όλους τους φίλους μας εδώ στην Αγγλία, καλούμε κάθε υποψήφιο επισκέπτη από οπουδήποτε, να έλθουν φέτος στη χώρα μας. Η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα και σήμερα η σχέση τιμών και υπηρεσιών είναι άριστη, είναι η καλύτερη. Μπορεί οποιοσδήποτε να μπει στο Διαδίκτυο και να το ελέγξει. Θα διαπιστώσει ότι αυτό που λένε οι Αγγλοι "value for money" είναι σε ένα εκπληκτικό επίπεδο.
Η αγγλική αγορά είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον τουρισμό μας και μαζί με τη γερμανική είναι οι σημαντικότερες αγορές. Τα τελευταία χρόνια έχουμε μια μείωση, προσπαθούμε να ανατάξουμε αυτό το κλίμα , υπάρχει μια αμοιβαία συμπάθεια μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Αγγλίας και είμαι βέβαιος ότι το κλίμα αυτό θα αντιστραφεί και θα έχουμε πολύ περισσότερους Βρετανούς τουρίστες στην Ελλάδα".

Ο κ. Νικητιάδης σε συνεντεύξεις που παραχώρησε σε διεθνή μέσα επικοινωνίας, αναφέρθηκε στη νέα στρατηγική για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, σημειώνοντας την αμφίδρομη σχέση τουρισμού και πολιτισμού, που αποτελεί το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, σ΄ ενα έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δημοσιογράφοι του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και μεγάλος αριθμός επισκεπτών δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον για την πρωτότυπη αυτή προωθητική ενέργεια του ελληνικού τουρισμού, που θα συνεχισθεί στην Βρετανική πρωτεύουσα μέχρι 27 του τρέχοντος μηνός και αναμένεται να συμβάλει στην τόνωση της τουριστικής κίνησης, μέσω κρατήσεων της τελευταίας στιγμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: