Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Δεν κλείνει το κυνοκομείο


Το κυνοκομείο δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να κλείσει, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο ο Δήμος Ροδίων. Στο Δελτίο Τύπου γράφει μεταξύ των άλλων:
Η ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του κυνοκομείου, αποτελεί συλλογική προσπάθεια, δεν είναι αποκλειστική υπόθεση του Δήμου. Είναι ένα σοβαρό θέμα που αφορά ολόκληρη την Τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού της Ρόδου, συνακόλουθα δε και το σύνολο της κοινωνίας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν είναι θέμα που προσφέρεται για αντιπαραθέσεις, ειδικά δε όταν αυτές αποσκοπούν στη δημιουργία εντυπώσεων. Η ιδανική λειτουργία ενός κυνοκομείου ικανού να καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρου του νησιού, απαιτεί τις ανάλογες εγκαταστάσεις, το ανάλογο προσωπικό και ασφαλώς σημαντικά χρηματικά ποσά. Προς την κατεύθυνση της εξασφάλισης αυτών των προϋποθέσεων η διοίκηση του κυνοκομείου καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες, συνεργαζόμενη με κάθε πρόσφορο φορέα, όπως μεταξύ άλλων, είναι και η ΤΕΔΚ.

Γι’ αυτό οι επικρίσεις που δέχεται από μια συγκεκριμένη πλευρά, είναι ανυπόστατες, άδικες και απαράδεκτες. Με τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί τον τελευταίο καιρό στην πρόσληψη προσωπικού και τις δραστικές περικοπές στα έσοδα των Δήμων, είναι φυσικό ένα μεγάλο και σοβαρό θέμα, όπως αυτό του κυνοκομείου, που πάντα αντιμετώπιζε προβλήματα, να μην βρίσκεται στο επίπεδο λειτουργίας που όλοι επιθυμούμε. Όμως, είναι άλλο αυτό και άλλο να υποστηρίζεται ότι το κυνοκομείο θα κλείσει.

Παρά τις δυσκολίες το κυνοκομείο θα συνεχίσει να λειτουργεί και μάλιστα με συνεχείς βελτιώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: