Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Παρουσίαση πιλοτικών εφαρμογών για Facebook, iPhone και Blackberry


Η Amadeus, ο κορυφαίος τεχνολογικός συνεργάτης της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας, παρουσίασε πρόσφατα την έκδοση για φορητές συσκευές του CheckMyTrip, ενώ αναπτύσσει περαιτέρω μια σειρά δωρεάν εφαρμογών, ειδικά σχεδιασμένες να επιτρέπουν στους ταξιδιώτες την εύκολη πρόσβαση και τον διαμοιρασμό των ταξιδιωτικών τους σχεδίων εν κινήσει, μέσω κινητού τηλεφώνου.

Το λανσάρισμα του CheckMyTrip για κινητά τηλέφωνα αποτελεί μέρος της αδιάκοπης διαδικασίας ανάπτυξης της web-based πλατφόρμας του CheckMyTrip , η οποία δίνει την δυνατότητα στους ταξιδιώτες, τόσο σε αυτούς που ταξιδεύουν για λόγους αναψυχής όσο και στους ταξιδιώτες για επαγγελματικούς λόγους, να ελέγχουν τις πιο πρόσφατες ταξιδιωτικές πληροφορίες, όπως οι αλλαγές ή ακυρώσεις πτήσεων μέσω του Διαδικτύου.

Το CheckMyTrip για κινητά τηλέφωνα επιτρέπει στους ταξιδιώτες να ελέγχουν τα πιο ανανεωμένα ταξιδιωτικά στοιχεία, όπως ξενοδοχεία, καιρός και πληροφορίες πτήσεων εν κινήσει, χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο σε οποιοδήποτε στάδιο του ταξιδιού τους.

Πρόκειται για το τελευταίο στάδιο στα σχέδια της Amadeus για την εξερεύνηση νέων τρόπων ενδυνάμωσης των αεροπορικών εταιρειών και των ταξιδιωτικών γραφείων, και κατά συνέπεια των πελατών τους, παρέχοντας τους επίκαιρες ταξιδιωτικές πληροφορίες, χρησιμοποιώντας τα πιο κατάλληλα κανάλια. Αυτό επιτρέπει στους ταξιδιώτες να εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον χρόνο τους και να έχουν τον έλεγχο του ταξιδιού τους.

Για να αποκτήσουν πρόσβαση στο CheckMyTrip για κινητά τηλέφωνα οι χρήστες χρειάζονται απλά ένα κινητό τηλέφωνο με σύνδεση στο Διαδίκτυο και τον αριθμό κράτησης της Amadeus. Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να πληκτρολογήσουν www.checkmytrip.com, τον αριθμό κράτησης και το επώνυμό τους. Μόλις καταχωρηθούν τα παραπάνω στοιχεία στην οθόνη τους θα εμφανιστεί το πλήρες πρόγραμμα τους ταξιδιού τους.

Σαν μέρος των προσπαθειών της να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την λειτουργικότητα του CheckMyTrip, η Amadeus ανακοίνωσε επίσης το λανσάρισμα των εκδόσεων beta για τις παρακάτω υπηρεσίες:

-Εφαρμογή CheckMyTrip για το Facebook, που θα επιτρέπει σε οποιονδήποτε χρήστη του Facebook να εγκαθιστά μια εφαρμογή μέσω της οποίας θα μπορεί να εξάγει και να μοιράζεται τα προγραμματισμένα του ταξιδιωτικά σχέδια από τό σύστημα της Amadeus με τους φίλους και την οικογένειά του

-Πλατφόρμα CheckMyTrip για Blackberry, η οποία βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση

Και πιλοτικά το:
- CheckMyTrip για iPhone που θα επιτρέπει στους χρήστες να “κατεβάζουν” και να εγκαθιστούν, από το App Store της Apple, μια εφαρμογή στο iPhone τους για να μπορούν να βλέπουν το ταξιδιωτικό τους πρόγραμμά

Ο κ. Ian Wheeler, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Marketing και Διανομής δήλωσε: “Το portfolio του CheckMyTrip επεκτείνεται σταθερά με αυτές τις τελευταίες προσθήκες, οι οποίες έχουν σκοπό να παρέχουν πρόσθετες υπηρεσίες σε αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικά γραφεία, και κατά συνέπεια και στους ταξιδιώτες, όπως επίσης και να προσφέρουν μεγαλύτερο έλεγχο και καλύτερη συνολική ταξιδιωτική εμπειρία. Η ανάπτυξη των προϊόντων για φορητές συσκευές θα συνεχιστεί, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την στρατηγική της Amadeus σε αυτό το κομμάτι, μίας στρατηγικής που εγκαινιάστηκε πέρυσι με την παρουσίαση μια σουίτας εργαλείων για business ταξιδιώτες.”

Υπενθυμίζεται πως το Facebook έχει περισσότερους από 400 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Από την άλλη πέρυσι οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων ξεπέρασαν το 1,2 δις παγκοσμίως, εκ των οποίων τα 170 εκατομμύρια ήταν smartphone συσκευές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: