Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου τον Απρίλιο στη Ρόδο


53 συμμετέχοντες από 23 χώρες δήλωσαν συμμετοχή στον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου και θα ταξιδέψουν στο νησί της Ρόδου προκειμένου να διαγωνιστούν και να διεκδικήσουν τα πολύτιμα βραβεία τα οποία ξεπερνούν τις 25.000€ και περιλαμβάνουν χρηματικά έπαθλα, διοργάνωση ατομικών ρεσιτάλ στη Ρόδο, την Αθήνα και το Παρίσι καθώς και πρόσκληση συμμετοχής στην 6 Διεθνή Θερινή Ακαδημία Μουσικής που διοργανώνει η Arte Con Anima από 3-13 Ιουλίου 2010.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου. Το διαγωνιστικό μέρος ξεκινάει την Τρίτη 6 Απριλίου και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η τελετή λήξης του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Απριλίου όπου θα απονεμηθούν τα βραβεία, τα μετάλλια και θα ακολουθήσει συναυλία από τους τρεις φιναλίστ.

Το 2010 είναι το έτος Chopin, καθώς έχουν περάσει 200 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου συνθέτης του πιάνου και τιμάται σε όλο τον κόσμο με μεγάλες συναυλίες.

Στη Ρόδο, η Arte Con Anima θα τιμήσει τη μνήμη του Frederic Chopin με ένα αποκλειστικό ρεσιτάλ πιάνου από την καταξιωμένη διεθνώς Ελληνίδα πιανίστα κα Ντόρα Μπακοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: