Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Πλήτττει τον τουριστικό κλάδο η μείωση δαπανών για Κοινωνικό Τουρισμό


Σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πολιτισμού και Τουρισμού, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Φ. Κουβέλης και Β. Μουλόπουλος, η μείωση των δαπανών για τον Κοινωνικό Τουρισμό πλήττει τις ευπαθείς οικονομικά ομάδες, αλλά και τον τουριστικό κλάδο της χώρας.

"Είναι βέβαιο ότι οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι πλήττονται οικονομικά στις δύσκολες σημερινές οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, με συνέπεια να αδυνατούν να αντιμετωπίσουν βασικές ανάγκες βιοπορισμού - αναψυχής τόσο των ιδίων όσο και των οικογενειών τους. Η ικανοποίηση αυτών των αναγκών τους, που γινόταν μέχρι σήμερα στο πλαίσιο της λειτουργίας του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος από ίδιους πόρους ή με την συνδρομή της πολιτείας, περικόπτονται κατά τρόπο αυθαίρετο και αναιτιολόγητο".

Η διοίκηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, η οποία παρέχει αυτού του είδους υπηρεσίες, με πρόσφατη απόφαση της, έχει προβεί για το έτος 2010 στην μείωση των δαπανών του προγράμματος του "Κοινωνικού Τουρισμού" κατά 26%, γεγονός το οποίο θα στερήσει την δυνατότητα για φθηνές διακοπές σε περισσότερους από 200.000 δικαιούχους -ασφαλισμένους (εργαζόμενους και συνταξιούχους), ενώ παράλληλα τόσο ο ίδιος ο οργανισμός όσο και άλλοι φορείς προβαίνουν σε ανάλογες μειώσεις δαπανών προγραμμάτων ψυχαγωγίας -τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: