Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Τη στρατηγική του ΕΟΤ εξήγησε η κ. Γκερέκου


Τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής που προωθείται κεντρικά για τον ΕΟΤ, εξήγησε η Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε (πριν λίγο) στη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ο εξορθολογισμός της λειτουργίας του ΕΟΤ, καθώς και η μείωση των λειτουργικών δαπανών, με απώτερο σκοπό την αποδοτική στόχευση στις υπάρχουσες αλλά και σε νέες τουριστικές αγορές, αποτελούν τις πρώτες στρατηγικές επιλογές της ηγεσίας του Υπουργείου, όπως τόνισε η κ. Γκερέκου. Για τον ίδιο σκοπό, προωθείται άμεσα και η εισαγωγή κανονικού διπλογραφικού συστήματος στα λογιστικά του Οργανισμού.

Αναφορικά με τα γραφεία ΕΟΤ εξωτερικού, η Υφυπουργός επανέλαβε την πρόθεση της Κυβέρνησης να επανεξετάσει και να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητά τους, ώστε στη συνέχεια να ληφθούν συνολικά αποφάσεις για τον αριθμό των γραφείων. Δεν απέκλεισε δε το ενδεχόμενο να ανοίξουν γραφεία ΕΟΤ σε νέες δυνητικές αγορές, παράλληλα με το κλείσιμο εκείνων των γραφείων των οποίων τα κόστη λειτουργίας τους υπερβαίνουν το ανταποδοτικό όφελος στον ελληνικό τουρισμό.

Από τη μεριά τους οι παρευρισκόμενοι, αφού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επίσκεψη της Υφυπουργού στη Διεύθυνση, κάτι που όπως επισήμαναν συνέβη για πρώτη φορά, ζήτησαν να δοθεί προτεραιότητα στις περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΤ, με παράλληλη ενίσχυση του ρόλου και της λειτουργίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: