Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2009

Στο Λος Άντζελες η παγκόσμια "πρώτη" του Infiniti G Convertible


Παραδοσιακές φίρμες όπως η Porsche, η Audi, η Jaguar, η Mercedes-Benz, η BMW, μαζί με τις υπόλοιπες «κυρίες» του χώρου της αυτοκίνησης παρουσιάζουν από χθες τα νέα τους μοντέλα στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Αντζελες.

Μια ακόμη εξεζητημένη πρόταση έρχεται να προστεθεί στην γκάμα της Infinti. H αμερικανική φίρμα πολυτελών οχημάτων παρουσιάζει στο Λος Άντζελες ένα καλλίγραμμο Coupe Cabrio, φιλοδοξώντας να συνδυάσει την απουσία σταθερής οροφής με τις κορυφαίες επιδόσεις. Το G Convertible -όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται- διαθέτει μεταλλική οροφή, η οποία χωρίζεται σε τρία τμήματα και αναδιπλώνεται ηλεκτρικά ώστε να αποθηκευτεί στο χώρο που έχει δημιουργηθεί στο πίσω τμήμα του αμαξώματος. Πέρα από το σχεδιασμό των μεταλλικών επιφανειών, στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενός Coupe Cabrio έχει προσαρμοστεί και ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα, το ηχοσύστημα της Bose μεταβάλλει αυτόματα τις επιμέρους ρυθμίσεις του ώστε να υπερκαλύψει το θόρυβο που περνά στο θάλαμο επιβατών.
Αντίστοιχα, το σύστημα κλιματισμού προσαρμόζει τη λειτουργία του ανάλογα με την ταχύτητα κίνησης του αυτοκινήτου, αυξομειώνοντας τη ροή του αέρα. Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του νέου Infiniti, καθώς το ιαπωνικό CC εξοπλίζεται με εξακύλινδρο κινητήρα 3,7 λίτρων, η απόδοση του οποίου φτάνει τους 325 ίππους. Κατά παράδοση η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων, αν και προαιρετικά θα προσφέρεται και ένα αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων.
Η εμπορική πορεία του G Convertible θα ξεκινήσει από τις H.Π.Α την άνοιξη του 2009. Μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του ίδιου έτους αναμένεται να διατεθεί και στις υπόλοιπες αγορές, όπως η ευρωπαϊκή.
Στον απόηχο της έκθεσης υπάρχει έντονη φημολογία για την εξαγορά μεγάλου μέρους των μετοχών της Mitsubishi από το γαλλικό όμιλο PSA Peugeot Citroen- η Bentley ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Mulsanne, του νέου της υπερπολυτελούς μοντέλου που η αξία του αγγίζει τα 242.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: