Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009

Αναγκαίος ο επαναπροσδιορισμός της τουριστικής ταυτότητας


Είναι ήδη αργά, και μόνο διορθωτικές κινήσεις μπορούν να γίνουν μέχρι τον Ιανουάριο, στον σχεδιασμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμου, δήλωσε η Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Άντζελα Γκερέκου, μιλώντας χθες, στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.

«Ο επαναπροσδιορισμός της τουριστικής ταυτότητας της Ελλάδας κρίνεται αναγκαίος», είπε η Υφυπουργός, την ώρα που οι γειτονικές μας αγορές αναπτύσσονται με καλά οργανωμένα σχέδια προβολής και διαχείρισης των προϊόντων τους.

«Η Ελλάδα», πρόσθεσε, «έχει όλες τις προϋποθέσεις να αναδείξει τις ειδικές μορφές τουρισμού: το συνεδριακό, το θρησκευτικό, τον πολιτιστικό, τον αναρριχητικό, τον καταδυτικό τουρισμό, καθώς και τους αρχαιολογικούς της χώρους και τα χιονοδρομικά της κέντρα, ώστε η κάθε περιοχή να αποκτήσει την δική της ταυτότητα».

Η κ. Γκερέκου υπογράμμισε, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να προχωρήσει και να σταθεί απέναντι στις διεθνείς προκλήσεις, με ένα γερασμένο τουριστικό μοντέλο, την ώρα που διαθέτει ένα ισχυρό όπλο, δηλαδή, την πολιτιστική της κληρονομιά. Μάλιστα τόνισε, ότι η σύζευξη του Τουρισμού με τον Πολιτισμό θα δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στις αγορές, ώστε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου να επιλέγουν ως προορισμό τη χώρα μας.

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, πάντως, δεν έχει τη δυνατότητα να υλοποιηθεί για την τουριστική περίοδο 2010, διοτι, όπως ανέφερε η κ. Γκερέκου: «είναι ήδη αργά, και μόνο διορθωτικές κινήσεις μπορούν να γίνουν μέχρι τον Ιανουάριο. Από το Φεβρουάριο θα αρχίσει η υλοποίηση της νέας πολιτικής για την χειμερινή περίοδο 2010 -2011 καθώς και την θερινή 2011 ενώ στο πλαίσιο αυτό θα ενταχθεί ο εξορθολογισμός της λειτουργίας των γραφείων εξωτερικού του ΕΟΤ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: