Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009

Δ. Κρεμαστινός στη Βουλή: Καταναλώσαμε χωρίς να αναπτύξουμε


Μονόδρομο χαρακτήρισε την κυβερνητική πολιτική για την έξοδο από την κρίση, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό 2010 στην Ολομέλεια της Βoυλής ο βουλευτής Δωδεκανήσου, καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός. Θετικά έκρινε τα πρώτα μέτρα για την Υγεία και την Παιδεία, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση του τομέα υγείας στα Δωδεκάνησα. Αρχίζοντας την ομιλία του είπε:

"Πρέπει να παραδεχθούμε ότι είμαστε μια μικρή χώρα με τεράστιο χρέος που δανείζεται για να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις. Οι επιχορηγήσεις και τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όλα αυτά τα χρόνια δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Τα καταναλώσαμε χωρίς να αναπτύξουμε την παραγωγή μας, τη βιομηχανία, τη γεωργία, την κτηνοτροφία, για τα οποία επιδοτηθήκαμε. Έτσι πάψαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Χωρίς ανταγωνιστικότητα και ανταγωνιστικά προϊόντα οι επιχειρήσεις είναι καταδικασμένες να κλείνουν η μία μετά την άλλη".

Αναφερόμενος σε θέματα τουρισμού, τόνισε ο κ. Κρεμαστινός:

"Ο τουρισμός μας που στόχευε να φθάσει στο επίπεδο του τουρισμού της Ιταλίας ή της Ισπανίας, σήμερα φθίνει και υφίσταται ισχυρή ανταγωνιστική πίεση από γειτονικά κράτη, Τουρκία και Βουλγαρία, δηλαδή εκείνα τα κράτη που πριν μερικά χρόνια από πλευράς τουριστικής παιδείας βρισκόντουσαν στα σπάργανα. Δυστυχώς, δεν παράγουμε, δεν εξάγουμε, ο τουρισμός μας φθίνει και οι μεγάλες ξενοδοχειακές μας μονάδες κινδυνεύουν να πουληθούν στα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία της Ευρώπης, όπως δυστυχώς συνέβη με τα πολυκαταστήματά μας και τα σούπερ-μάρκετ".

Καταλήγοντας, ο βουλευτής αναφέρθηκε στην κατάσταση του τομέα υγείας της περιοχής μας και είπε:

"Η Ρόδος, το νησί που είναι γνωστό για τον τουρισμό του σε όλο τον κόσμο, στερείται σήμερα αιμοδυναμικού εργαστηρίου και έτσι όποιος πάθει σήμερα έμφραγμα στη Ρόδο, αντιμετωπίζεται όπως θα αντιμετωπιζόταν ένα έμφραγμα στην Αθήνα ή στην υπόλοιπη Ελλάδα πριν από 25 χρόνια. Και δεν σας μιλώ για το Καστελόριζο που οι κάτοικοί του όταν έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας καταφεύγουν στην Τουρκία για να το επιλύσουν. Σας μιλώ για τη Ρόδο και την Κω που εάν τύχει να πάει αρχηγός κράτους σε αυτά τα νησιά και πάθει οτιδήποτε ο γιατρός του θα τον οδηγήσει στην απέναντι πλευρά, γιατί δεν είναι δυνατόν να τον αφήσει αβοήθητο. Αντιλαμβάνεστε τις επιπτώσεις για τον τουρισμό μας και για τη χώρα μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: