Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Οι 10 καλύτερες πόλεις στη διασκέδαση

Η τελευταία έκδοση του ταξιδιωτικού οδηγού Lonely Planet κατέγραψε τις δέκα καλύτερες πόλεις για διασκέδαση στον κόσμο. Τίτλος του "Χίλιες Απόλυτες Εμπειρίες":

1. ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, ΣΕΡΒΙΑ: Η εποχή που τα αρνητικά δημοσιεύματα για τη Σερβία την άφηναν εκτός του "νυχτερινού γίγνεσθαι" έχει παρέλθει και οι τουρίστες συνειδητοποιούν τώρα αυτό που οι ντόπιοι πάντα γνώριζαν- το Βελιγράδι πραγματικά ξέρει να διασκεδάζει. Με τους πληθωρικούς κατοίκους του και τη φήμη του ως μέρος που συχνάζουν διανοούμενοι, το Βελιγράδι προσφέρει μεγάλη ποικιλία στη νυχτερινή ζωή-από μπαρ και εστιατόρια στην περιοχή.

2. ΜΟΝΤΡΕΑΛ, ΚΑΝΑΔΑΣ: Το "χαλαρό" Μόντρεαλ γίνεται όλο και δημοφιλέστερος προορισμός για τους τουρίστες, που απολαμβάνουν το ευ ζην σε ένα μέρος με δίγλωσσο περιβάλλον, καλή τοπική μπύρα και εξαιρετικό χιονοδρομικό κέντρο στο γειτονικό Μόν Ρουαγιάλ. Ο μεγάλος φοιτητικός πληθυσμός του Μόντρεαλ και η ατμοσφαιρική παλαιά συνοικία δίνουν στην πόλη έναν μποέμικο αέρα: καφέ, τζαζ κλαμπ, κατάμεστες ντισκοτέκ και επιπλέον το δημοφιλές φεστιβάλ κωμωδίας που διοργανώνεται κάθε Ιούλιο.

3.ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ, ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Με το μοναδικό συνδυασμό της ευρωπαϊκής με τη νοτιοαμερικανική κουλτούρα και το πάθος για το χορό, η πρωτεύουσα της Αργεντινής αποτελεί πρόσφορο έδαφος για μία ζωντανή νυχτερινή ζωή. Τζαζ κλαμπ ή ολονύχτιος χορός, κάποια από τα κλαμπ και τα πολιτιστικά κέντρα προσφέρουν μαθήματα για να μάθει κανείς τάνγκο ή σάλσα. Στην πόλη μπορεί κάποιος να βρει τα πάντα: από ιρλανδικά παμπ και φολκλορική μουσική ως πάρτυ σε σπίτια.

4. ΝΤΟΥΜΠΑΙ, ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ: Για όσους μπορούν να το αντέξουν οικονομικά, η παγκόσμια πρωτεύουσα της ασταμάτητης κατανάλωσης είναι αξεπέραστη. Υπερπολυτελή ξενοδοχεία σε τεχνητά νησιά, υπερσύγχρονα εμπορικά κέντρα και πανάκριβα κοσμήματα στις βιτρίνες των καταστημάτων. Ωστόσο, το Ντουμπάι είναι ένα κοσμοπολίτικο μέρος με φανταχτερά μπαρ και κλαμπ.

5. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΕΛΛΑΔΑ: Μοντέρνα καταστήματα και εκθεσιακούς χώρους μπορεί να συναντήσει κάποιος στην πανέμορφη ελληνική πόλη. Η Θεσσαλονίκη καυχιέται για τη νυχτερινή της ζωή στη διάρκεια των χειμερινών μηνών που οι περισσότεροι φημισμένοι προορισμοί στην Ελλάδα βρίσκονται σε "χειμερία νάρκη": Καλλιτεχνικά καφέ, μέχρι Λάτιν μπαρ και ντισκοτέκ και μπουζούκια υπάρχουν αρκετά για να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον σας μετά τις επισκέψεις σε βυζαντινές εκκλησίες και μουσεία.

6. ΛΑ ΠΑΣ, ΒΟΛΙΒΙΑ: Οι ντόπιοι είναι φιλικοί και οι τουρίστες πολλοί σε αυτή την πολύγλωσση πόλη. Νυχτερινά κλαμπ, που ικανοποιούν κάθε γούστο. Μην ξεχάσετε ότι το αλκοόλ χτυπάει στο κεφάλι στην πρωτεύουσα της Βολιβίας. Αγοράστε παραδοσιακά βότανα Aymara στην Αγορά των Μαγισσών (Mercado de Brujas) για να καταπολεμήσετε τους πονοκεφάλους.

7. ΚΕΙΠ ΤΑΟΥΝ, ΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ: Με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στον ορίζοντα, η Νότιος Αφρική θα είναι ιδανικός προορισμός για νυχτερινή διασκέδαση. Αφεθείτε στην πολυτέλεια και απολαύστε τις παραλίες υπό το φως του φεγγαριού. Στα ανατολικά και σε απόσταση δύο ωρών, στον Ινδικό Ωκεανό, βρίσκεται το παραλιακό χωριό Mossel Bay, με ακόμη ωραιότερες παραλίες. Οι επισκέπτες πρέπει να δοκιμάσουν τα φημισμένα νοτιοαφρικανικά κρασιά.

8. ΜΠΑΚΟΥ, ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ: Από τη δεκαετία του 90΄, όταν ξεκίνησε να γίνεται κέντρο για τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο της Κασπίας Θάλασσας, το Μπακού απέκτησε νυχτερινή ζωή. Η εισροή χρημάτων από τα προγράμματα για την ενέργεια σε συνδυασμό με την παρουσία χιλιάδων ξένων εργαζόμενων στο συγκεκριμένο τομέα καθώς και εύπορων συμβούλων, έχει μετατρέψει το Μπακού σε μία όαση διασκέδασης.

9. ΟΚΛΑΝΤ, ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ: Αμέτρητα καφέ, μπαρ και εστιατόρια που απευθύνονται κυρίως σε νεαρόκοσμο. Κάποια από τα κλαμπ μένουν ανοιχτά όλο το 24ωρο.

10. ΤΕΛ ΑΒΙΒ, ΙΣΡΑΗΛ: Όπως και σε άλλα σημεία της Μεσογείου, η πρωτεύουσα του Ισραήλ ξενυχτάει. Ο κόσμος μαζεύεται στα νυχτερινά μαγαζιά μετά τα μεσάνυχτα και χορεύει μέχρι τα ξημερώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: