Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Πτήσεις στις άγονες γραμμές από την AEGEAN

Με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία της για την συμμετοχή της στον διαγωνισμό ανάληψης άγονων γραμμών, η AEGEAN AIRLINES πραγματοποίησε από τις 17 έως 22 Αυγούστου 2009 εκπαιδευτικές/δοκιμαστικές πτήσεις σε προορισμούς άγονων γραμμών.
Συγκεκριμένα η AEGEAN πραγματοποίησε 21 πτήσεις προς Άκτιο, Κύθηρα, Σητεία, Κάρπαθο, Ικαρία, Καλαμάτα, Σκιάθο, Σκύρο, Αστυπάλαια και Κάλυμνο. Σε προορισμούς που εμπλέκονται σε σειρές των άγονων γραμμών όπως η Αλεξανδρούπολη, Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος, Ρόδος, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Λήμνος, η AEGEAN δεν πραγματοποίησε δοκιμαστικές πτήσεις διότι δραστηριοποιείται και έχει σημαντική παρουσία πολλά χρόνια. Οι εκπαιδευτικές/δοκιμαστικές πτήσεις πραγματοποιήθηκαν με αεροσκάφη AVRO RJ 100 (χωρητικότητας 112 θέσεων) καθώς και με αεροσκάφη ATR 72-500 (χωρητικότητας 68 θέσεων). Η εταιρεία έχει προσθέσει στο στόλο της δύο αεροσκάφη ATR 72-500 τελευταίας τεχνολογίας μισθωμένα από την εταιρεία SWIFTAIR. Τα αεροσκάφη έχουν ηλικία λιγότερη του ενός έτους αφού είναι παραγωγής δευτέρου εξαμήνου του 2008 και έχουν και αυτά δερμάτινα καθίσματα.
Στις πτήσεις επέβαιναν στελέχη της AEGEAN από διαφορετικούς τομείς λειτουργίας όπως πτητικού, επίγειας εξυπηρέτησης, εμπορικού, διοικητικού, τα οποία είχαν επαφές με τους τοπικούς φορείς κάθε προορισμού. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν εκτενώς θέματα όπως ιδιαιτερότητες αεροδρομίων, ανάγκες ανάπτυξης περιοχών καθώς και ιδιαιτερότητες αγοράς.
Η AEGEAN ελπίζει και πιστεύει ότι από τον διαγωνισμό αυτό για τις άγονες γραμμές θα βελτιωθεί η ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών με την χρήση αεροπλάνων νέας τεχνολογίας και με την προσφορά περισσότερων θέσεων έτσι ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη στις περιοχές αυτές.
Σήμερα η AEGEAN δεν πραγματοποιεί πτήσεις σε προορισμούς άγονης γραμμή, άρα το αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα συμβάλλει στην περαιτέρω κάλυψη του εσωτερικού και προορισμών της Ελλάδος αλλά και στην αύξηση της επιβατικής της κίνησης.

H Aegean Airlines είναι ο μεγαλύτερος ελληνικός αερομεταφορέας από πλευράς επιβατικής κίνησης, ενώ έχει αυξανόμενη παρουσία στις διεθνείς προγραμματισμένες πτήσεις, μεταξύ της Ελλάδας και προορισμών της Ευρώπης και των γειτονικών χωρών. Το 2008 η Aegean μετέφερε 6 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 14% σε σχέση με το 2007. Η εταιρεία έχοντας παραλάβει ήδη 21 ολοκαίνουργια Airbus 320/321 λειτουργεί σήμερα με ένα συνολικό στόλο 31 αεροσκαφών με μέση ηλικία τα 2 έτη, στις προγραμματισμένες πτήσεις της. Η Aegean καλύπτει 48 τακτικά δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού εκτελώντας συνολικά 200 πτήσεις την ημέρα. Η Aegean έχει γίνει αποδεκτή και είναι σε διαδικασία ένταξης στην μεγαλύτερη και ισχυρότερη παγκόσμια αεροπορική συμμαχία, στην STAR ALLIANCE. Στην πορεία των 10 χρόνων ιστορίας της, η Aegean έχει βραβευθεί έξι φορές από τoν European Regions Airline Association (ERA) σε αναγνώριση της απόδοσής της, της εμπορικής επιτυχίας και της αφοσίωσης της στην ικανοποίηση των πελατών. Επιπλέον, η Aegean έχει βραβευθεί επανειλημμένα από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών ως ο σπουδαιότερος συντελεστής στην αύξηση της κίνησης επιβατών του αεροδρομίου. Πρόσφατα διακρίθηκε με το βραβείο Skytrax World Airline ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρία της Ευρώπης για το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: