Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Αλέκος Φασιανός στη Ρόδο

Επίκεντρο η «ελληνικότητα». Όχημα η συλλογή του Στέφανου Ζαχαριάδη. Αποτέλεσμα: «Αλέκος Φασιανός: 45 χρόνια δημιουργίας».
Στη σημαντική αυτή έκθεση παρουσιάζεται ένας μεγάλος αριθμός ζωγραφικών έργων και χαρακτικών του Αλέκου Φασιανού. Τα έργα καλύπτουν 45 χρόνια εμπνευσμένης δημιουργίας του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου και έχουν επιλεγεί από την εξαιρετική συλλογή Ζαχαριάδη, για να σκιαγραφήσουν τον εσωτερικό κόσμο του καλλιτέχνη και να παρουσιάσουν τα προσωπικά του οράματα, από την εποχή που άρχισαν να σχηματοποιούνται μέχρι τις μέρες μας.
Η έκθεση αυτή παρέχει στο ελληνικό και διεθνές κοινό τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την αισθητική και ιδεολογική πορεία του Αλέκου Φασιανού, μία πορεία που κινείται συχνά παράλληλα με αυτήν της νεότερης Ελλάδας και συνεισφέρει στην ανάγνωση του σύγχρονου πολιτισμού της. Τα περισσότερα έργα που παρουσιάζονται έχουν επαναπατριστεί από πολλές χώρες του εξωτερικού και, επομένως, είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό.
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο κτήριο της Πινακοθήκης, στην Πλατεία Σύμης, στη Μεσαιωνική Πόλη, από τις 30 Ιουλίου έως τις 13 Νοεμβρίου 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: