Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Τουρισμός μέσω Google


Είναι γνωστό τοις πάσι ότι το διαδίκτυο αποτελεί ένα εξαιρετικό παγκόσμιο εργαλείο προβολής για τον τουρισμό και την Ελλάδα. Σε ποιο σημείο, όμως, βρίσκονται οι αναζητήσεις των Ελλήνων και ξένων χρηστών;

Σύμφωνα με το διάσημο Google, ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς όρους αναζήτησης, όσον αφορά στις καλοκαιρινές διακοπές στο διάστημα των τριών τελευταίων μηνών, είναι με σειρά προτεραιότητας οι: «ξενοδοχεία», «εισιτήρια», «διακοπές», «προορισμοί» και «πτήσεις».

Ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όσον αφορά στις προτιμήσεις των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου βρίσκουμε τα Χανιά, τη Ρόδο, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τη Κεφαλονιά και την Πάρο.

Επιπλέον, η Κεφαλονιά, η Σαντορίνη και η Ρόδος φαίνεται να αποτελούν τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Οι χώρες που πραγματοποιούν περισσότερες διαδικτυακές αναζητήσεις σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα του Google Insights, είναι με σειρά προτεραιότητας οι ακόλουθες:

Μεγάλη Βρετανία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Αφρική, Σιγκαπούρη, Χόνγκ Κόνγκ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδία και Καναδάς.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι όροι «ελληνικές διακοπές» και «τουρκικές διακοπές» βρίσκονται στους 5 πιο γρήγορα αυξανόμενους όρους αναζήτησης παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: