Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Φεστιβάλ γεύσης και παράδοσης στην Πάτμο

Η γιορτή γευστικής κουλτούρας έγινε θεσμός για την Πάτμο. Φέτος είναι η τέταρτη χρονιά που οργανώνεται το «Φεστιβάλ γεύσης και παράδοσης» και είναι αφιερωμένο στην Πατινιά του ΄60 και ’70, που με την παραδοσιακή φιλοξενία της κράτησε τον τουρισμό. Πρώτη φορά, μαζί με την κουζίνα της Πάτμου, της Λέρου, των Λειψών, του Αγαθονησίου και της Καλύμνου, θα προβληθεί και η κουζίνα του Μοναστηριού.

Την Κυριακή, 5 Ιουλίου, στο λιμάνι της Πάτμου, ώρα 6.30 μ.μ. γεύση, ποτό, χορός, μαγειρέματα και διαγωνισμοί που διοργανώνουν τα «Πατμιακά Χρονικά» με κινητήριο δύναμη τη δημοσιογράφο Σμαράγδα Μουλιάτη και την Ένωση Ξενοδόχων Πάτμου.
Το «Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης» συγκεντρώνει πλήθος κόσμου, επισκέπτες και ντόπιους, που θέλουν να γευτούν, να ακούσουν και να διαγωνιστούν για το καλύτερο παραδοσιακό έδεσμα στις κατηγορίες Ψάρι, Κρέας, λαδερά και Γλυκό, που το μαγειρεύουν μόνοι τους και το δοκιμάζουν γευσιγνώστες. Τους δίνετε επίσης η ευκαιρία να δουν, να χορέψουν και να τραγουδήσουν με τους τοπικούς οργανοπαίχτες και χορευτές που φορούν τοπικές ενδυμασίες και να γευτούν από τον πλούσιο μπουφέ με το άφθονο κρασί.

Παρουσιαστής του Φεστιβάλ θα είναι για τρίτη χρονιά ο Αριστείδης Μιαούλης. Παρόντες θα είναι ο Γρηγόρης Αρναούτογλου από το «MEGA» (επίτιμος προσκεκλημένος γευσιγνώστης), η εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» από τη ΝΕΤ και το «Εν Λευκώ» από τις εκπομπές της Περιφέρειας. Επίσης η Νταϊάννα Κόχυλα συντάκτης της γαστρονομίας στις εφημερίδες ΤΑ ΝEA και The New York Times.
Στους νικητές απονέμεται μικρογραφία από το παραδοσιακό τσουκάλι της Πάτμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: