Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Costa Luminosa, το κόσμημα των θαλασσών



Η Costa Cruises είναι η πρώτη εταιρεία που εγκαινίασε δυο νέα κρουαζιερόπλοια ταυτόχρονα το Costa Luminosa και το Costa Pacifica, επενδύοντας συνολικά περίπου 900 εκατ. ευρώ. Τα δύο πλοία της Costa θα βαπτιστούν μαζί σε μια μεγάλη εκδήλωση στις 5 Ιουνίου στη Γένοβα.
Σήμερα βρέθηκα για πέντε ώρες στο Costa Luminosa, το πλοίο του φωτός. Το πλοίο είναι 92.700 τόνων και έχει χωρητικότητα 2.828 επιβατών.
Ένα μοναδικό πλοίο σχεδιασμένο μόνο γι’ αυτούς που αποζητούν το καλύτερο, προηγμένη τεχνολογία και σεβασμό στο περιβάλλον. 4D κινηματογράφος, θέατρο με εντυπωσιακούς συνδυασμούς χρωμάτων και ήχων, εξομοιωτής γκολφ με 37 διαδρομές, Samsara Spa, Playstation World με Playstation 3, 772 καμπίνες με μπαλκόνι που αντιστοιχούν στο 68% του συνόλου των καμπινών του πλοίου. Το καλοκαίρι του 2009 θα προσφέρει κρουαζιέρες στην Βόρεια Ευρώπη , τα Νορβηγικά φιόρδ και τις πρωτεύουσες της Βαλτικής. Αντιθέτως το φθινόπωρο θα κάνει 11ημερη κρουαζιέρα στα Κανάρια, ενώ το χειμώνα 2009 -2010 θα βρίσκεται στο Ντουμπάι με 7ημερες κρουαζιέρες στα Αραβικά Εμιράτα, Ομάν και Μπαχρέιν.
Το σχέδιό του, τα πολύτιμα και κομψά υλικά, οι νέες ατραξιόν και τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά καθιστούν το Costa Luminosa ένα γοητευτικό και πρωτοποριακό πλοίο, το κόσμημα στο στέμμα του στόλου.

Γι’ αυτούς που αναζητούν χαλάρωση υπάρχει το Samsara Spa, ενώ το α λα καρτ Club Restaurant με ανοικτή κουζίνα θα ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς καλοφαγάδες. Οι επιβάτες που αναζητούν συγκίνηση θα λατρέψουν τον 4-D κινηματογράφο και τους καινοτόμους προσομοιωτές γκολφ και αγώνων αυτοκινήτου. Οι πολυάριθμες καμπίνες του πλοίου με μπαλκόνι και η πισίνα καταστρώματος, σε γιγαντοοθόνη, προσφέρουν μοναδική θέα.
Χαρακτηριστικά κρουαζιεροπλοίου:
- 1.130 καμπίνες συνολικά, εκ των οποίων 52 με άμεση πρόσβαση στο spa, 718 με ιδιωτικό μπαλκόνι, 4 σουίτες με άμεση πρόσβαση στο spa
- 4 εστιατόρια, συμπεριλαμβανομένου του Club Luminosa και του Samsara Restaurant, μόνο με κράτηση με επιπλέον χρέωση*
- 11 μπαρ, συμπεριλαμβανομένου ενός Cigar Lounge και ενός Coffee & Chocolate Bar
- 2 πισίνες: μία με πτυσσόμενη οροφή
- 4 τζακούζι
- Πολυχρηστικός χώρος αθλημάτων
- Υπαίθριος διάδρομος τρεξίματος και διάδρομος για πατινοδρομία
- Samsara Spa : Κέντρο Ευεξίας και Χαλάρωσης
3.500 m2 σε καταστρώματα, με γυμναστήριο, πισίνα, θαλασσοθεραπείας, δωμάτια περιποίησης, σάουνα και δωμάτιο ατμού, σολάριουμ με λυχνίες UVA, Καμπίνες και Σουίτες.
- Θέατρο σε τρία καταστρώματα
- Κινηματογράφος 4D
- Καζίνο και ντίσκο
- Σημεία πρόσβασης στο Ιντερνετ και βιβλιοθήκης
- Εμπορικό κέντρο
- Video Arcade, Squok Club, παιδική πισίνα
- Προσομιωτής Αγώνων Αυτοκινήτου
- Προσομοιωτής Γκολφ και υπαίθριος χώρος Γκολφ
- Γιγαντοοθόνη στην πισίνα του καταστρώματος
- Πίστα και διαδρόμους για πατίνια
Η Costa Cruises είναι η εταιρεία με την μεγαλύτερη ανάπτυξη στόλου, με 5 νέα πλοία που θα παραδοθούν μέχρι το 2012.

Το Costa Luminosa, το νεότευκτο διαμάντι του στόλου της Costa Cruises, το πιο ιδιαίτερο και πρωτότυπο πλοίο της εταιρείας παραδόθηκε στις 30 Απριλίου από τα ναυπηγεία Fincantieri -τα κορυφαία ναυπηγεία κρουαζιερόπλοιων στη Βενετία.
Σχεδιάστηκε για τους επιβάτες που αναζητούν το καλύτερο. Το ύφος της εσωτερικής του διαρρύθμισης ανέλαβε ο αρχιτέκτονας και διακοσμητής εσωτερικών χώρων Τζόζεφ Φάρκους. Με σύγχρονες σχεδιαστικές τάσεις σε χαρακτηριστικό αβάντ γκάρντ ύφος, χώρους που έχουν διακοσμηθεί με εξαιρετικά υλικά, αλλά και 288 αυθεντικά έργα τέχνης και 4.700 αντίγραφα ειδικά προμηθευμένα για το πλοίο, αρχίζοντας από το γλυπτό του Φερνάντο Μποτέρο Donna Sdraiata (2004), το Costa Luminosa είναι έτοιμο να σας μαγέψει.
Επιπλέον, υπάρχει το αποκλειστικό κέντρο αναζωογόνησης «Samsara Spa»των 3.500 τμ. Το πλοίο σέβεται το περιβάλλον, καθώς είναι το πρώτο στην Ευρώπη και από τα πρώτα στον κόσμο στο οποίο έχει εγκατασταθεί το σύστημα cold ironing. Πρόκειται για ένα σύστημα που επιτρέπει στα πλοία, όταν πλευρίζουν το λιμάνι, να δέχονται ενέργεια από τη στεριά χωρίς να χρειάζεται να λειτουργούν οι μηχανές για να γεμίσουν οι γεννήτριες.
Το μήκος του είναι 294 μέτρα και το πλάτος του 32, ενώ στις 1.130 καμπίνες (από τις οποίες οι 772 έχουν μπαλκόνι) μπορεί να φιλοξενήσει 2.826 επιβάτες.
To Costa Luminosa είναι ένα εκθαμβωτικό κόσμημα το οποίο θα σας εξασφαλίσει αξέχαστες διακοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: