Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Δύο νέα πλωτά παλάτια από την COSTA


Η Costa Cruises είναι η πρώτη εταιρεία που εγκαινιάζει δυο νέα κρουαζιερόπλοια ταυτόχρονα το Costa Luminosa και το Costa Pacifica, επενδύοντας συνολικά περίπου 900 εκατ. ευρώ. Τα δύο πλοία της Costa συμπλήρωσαν επιτυχώς τις επίσημες δοκιμές τους και θα βαπτιστούν μαζί σε μια μεγάλη εκδήλωση στις 5 Ιουνίου στη Γένοβα.

Το Costa Luminosa είναι 92.700 τόνων και έχει χωρητικότητα 2.828 επιβατών. Ένα μοναδικό πλοίο σχεδιασμένο μόνο γι’ αυτούς που αποζητούν το καλύτερο, προηγμένη τεχνολογία και σεβασμό στο περιβάλλον. 4D κινηματογράφος, θέατρο με εντυπωσιακούς συνδυασμούς χρωμάτων και ήχων, εξομοιωτής γκόλφ με 37 διαδρομές, Samsara Spa, Playstation World με Playstation 3, 772 καμπίνες με μπαλκόνι που αντιστοιχούν στο 68% του συνόλου των καμπινών του πλοίου. Το καλοκαίρι του 2009 θα προσφέρει κρουαζιέρες στην Βόρεια Ευρώπη , τα Νορβηγικά φιόρδ και τις πρωτεύουσες της Βαλτικής. Αντιθέτως το φθινόπωρο θα κάνει 11ημερη κρουαζιέρα στα Κανάρια, ενώ το χειμώνα 2009 -2010 θα βρίσκεται στο Ντουμπάι με 7ημερες κρουαζιέρες στα Αραβικά Εμιράτα, Ομάν και Μπαχρέιν. Το Costa Luminosa θα βρίσκεται στον Πειραιά για μια πρώτη παρουσίαση στις 13 Μαΐου 2009.

Το πλοίο Costa Pacifica είναι 114.500 τόνων με χωρητικότητα 3.780 επιβατών. Για πρώτη φορά επιβάτης κρουαζιέρας θα απολαμβάνει μια ολοκληρωμένη μουσική εμπειρία, 29 νέα τραγούδια από τον Mauro Pagani, εκ των οποίων τα 8 γράφτηκαν ειδικά για το Costa Pacifica. Στο πλοίο λειτουργεί ένα από τα πιο σύγχρονα studio εγγραφής όπου οι επιβάτες μπορούν να τραγουδήσουν και να ηχογραφήσουν τα αγαπημένα τους τραγούδια, παίρνοντας μαζί τους το CD για ενθύμιο, το Samsara Spa ίσως ένα από τα μεγαλύτερα που υπάρχει σε πλοίο, ένας εξομοιωτής φόρμουλα ένα, μια κεντρική πισίνα που εκτείνεται σε 2 καταστρώματα με συρόμενη γυάλινη οροφή και μια γιγαντιαία οθόνη 18 τ.μ. Το καλοκαίρι του 2009 θα εκτελεί 7ημερες κρουαζιέρες στη Δυτική Μεσόγειο, ενώ το χειμώνα 2009 – 2010 θα εκτελεί κρουαζιέρες στην Αίγυπτο και το Ισραήλ.

Η Costa Cruises είναι η εταιρεία με την μεγαλύτερη ανάπτυξη στόλου, με 5 νέα πλοία που θα παραδοθούν μέχρι το 2012 και τα 3 από αυτά σε λιγότερο από ένα χρόνο. Και τα 5 πλοία κατασκευάζονται στην Ιταλία από την Fincantieri.

Δεν υπάρχουν σχόλια: