Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Φθηνότερα τώρα το ταξίδι στο Λονδίνο


Παραδοσιακά, το Λονδίνο θεωρείται ένας από τους ακριβούς προορισμούς του εξωτερικού. Αυτό ίσχυε μέχρι πρόσφατα, γιατί η εικόνα αυτή έχει αλλάξει.
Τώρα οι κρατήσεις εισιτηρίων για το Λονδίνο από την Ευρώπη παρουσιάζουν αύξηση 30% περίπου σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η ισοτιμία ευρώ / λίρας έκανε το Λονδίνο ελκυστικό city break για τον Έλληνα ταξιδιώτη και σ΄ αυτό συντελεί και η τιμή για εισιτήριο απλής μετάβασης με την British Airways από την Αθήνα.
Ήδη, αρκετοί συνέλληνες σπεύδουν να επωφεληθούν από την ευνοϊκή συγκυρία που έχει διαμορφωθεί. Με την ισοτιμία λίρας / ευρώ στο 1,127 σήμερα –έναντι 1,335 τον Ιανουάριο του 2008– ο Έλληνας ταξιδιώτης έχει όφελος περίπου 18%.
Αν το επόμενο ταξίδι σας στο Λονδίνο δεν είναι το παρθενικό, προσπαθήστε να ξεκολλήσετε από τα καταστήματα της Bond Street και τα Harrods και ανταλλάξτε τη βόλτα στο Hyde Park με κάτι πολύ πιο πρωτότυπο. Αξίζει να επισκεφθείτε την Brick Lane Σάββατο πρωί για να βολτάρετε στην τεράστια αγορά της, να αγοράσετε μοναδικές αντίκες, να θαυμάσετε υπαίθριες εκθέσεις φοιτητών, να πιείτε καφέ στους υπαίθριους πάγκους και να συνομιλήσετε με τους διπλανούς σας. Μην παραλείψετε, τέλος, να κάνετε μία βόλτα και στο Old Truman Brewery με τα όμορφα καταστήματα, τις γκαλερί και τα «ψαγμένα» εστιατόρια.
Μπορείτε να δείτε το Λονδίνο με άλλο μάτι, όπως το διαβάζουμε στα βιβλία του Dickens.
Χρήσιμες πληροφορίες θα βρείτε εδώ
εδώ κι εδώ
Πληροφορίες από το Londontawn
Το site της britishairways
To site της AEGEAN

Δεν υπάρχουν σχόλια: