Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Το «Σύνδρομο του Βαλεντίνου»


Γιορτή ήταν και πέρασε. Λίγες ώρες μ.Β. (μετά Βαλεντίνο) έφτασε η ώρα του απολογισμού. Σύμφωνα με τις στατιστικές, στις περισσότερες χώρες που γιορτάζεται η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου τις ημέρες λίγο πριν και λίγο μετά τις 14 Φεβρουαρίου, επισημοποιούνται οι περισσότερες σχέσεις, αλλά ταυτόχρονα πραγματοποιούνται και οι περισσότεροι χωρισμοί σε σύγκριση με τις άλλες μέρες του χρόνου.
Πολλοί κάνουν λόγο και για το «Σύνδρομο του Βαλεντίνου», μια ψυχική κατάσταση που δημιουργείται είτε επειδή τα κουρασμένα ζευγάρια μένουν μαζί, είτε επειδή χωρίζουν προσδοκώντας κάτι καλύτερο.
Με την ευκαιρία: Τι είναι αυτό που έλκει τους εραστές; «Οι γυναίκες βρίσκουν ελκυστικούς τους άνδρες που είναι επιτυχημένοι», λέει ο δρ Μαρκ Σέρτζαντ, λέκτορας Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Νότιγχαμ Τρεντ.
Παραδοσιακά οι άνδρες λέγεται ότι προτιμούν τις ξανθές και αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι τα ξανθά μαλλιά ερμηνεύονται ως ένδειξη νεότητας και συνεπώς γονιμότητας. Επίσης μελέτες δείχνουν ότι η μυρωδιά των ανδρών είναι ελκυστικότερη για τις γυναίκες όταν έχουν ωορρηξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: